Πηγή: Rosa

Την απάντησή του βασισμένη σε εμπειρικά δεδομένα έδωσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όσα αδιανόητα ισχυρίστηκε χθες από το βήμα της Βουλής σχετικά με τους ασθενείς που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη Νίκος Καπραβέλος.

«Δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Όχι μόνον είναι υποβαθμισμένη, είναι επικίνδυνη. Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ. Καμία απολύτως!» ξεκαθάρισε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο Kontra News και τον Γιώργο Μελιγγώνη.

«Η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός, είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία, που προσφέρεται μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες σε ειδικούς χώρους, σε όλο τον κόσμο. Οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «από την πρώτη ώρα» είναι κρίσιμο να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ «διότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πουθενά στον κόσμο νοσηλεία εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας».

Όπως τόνισε, η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ αποτελεί λύση ανάγκης και είναι προσωρινή, με τους γιατρούς να κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να τους απορροφήσουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας. «Εάν αφήναμε τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν είχε κανένας τύχη να επιβιώσει, είναι ένα προσωρινό μέτρο. Δεν χρειάζεται πολιτική αντιπαράθεση. Είναι ένας αγώνας που δίνει το υγειονομικό σύστημα για να σώσει ανθρώπινες ζωές» επισήμανε.