Πηγή: The Press Project

Θάνος Καμήλαλης

Στη δικάσιμο λοιπόν της Τετάρτης, κατέθεσαν δύο αστυνομικοί ως μάρτυρες κατηγορίας, ενώ επίσης διαβάστηκαν τα αναγνωστέα έγγραφα, οι ιατρικές βεβαιώσεις και προβλήθηκαν τα βίντεο που καταδεικνύουν την αναίτια επίθεση της ομάδας ΔΡΑΣΗ, έξω από το σπίτι της οικογένειας, στις 17 Νοεμβρίου 2020, μετά από την κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο.

Την παράσταση όμως έκλεψε η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα και τέταρτου συνολικά αστυνομικού που καταθέτει για την υπόθεση, που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στο Α.Τ Κολωνού εκείνη την ημέρα. Ενώπιον του δικαστηρίου, ο αστυνομικός κατηγόρησε τον πατέρα της οικογένειας, Δημήτρη Καττή, ότι του επιτέθηκε πετώντας κιγκλίδωμα κατά πάνω του, μολονότι στην προανακριτική του κατάθεση δεν περιέγραψε τίποτα τέτοιο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 5 συνολικά κατηγορουμένων (Δημήτρης Καττής, Λυδία Καττή, Ορέστης Καττής, Νίκος Καβακλής και Μάκης Λιβάνης) κατήγγειλαν ότι στη γραπτή του κατάθεση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο αστυνομικός δεν ανέφερε τίποτα τέτοιο, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα λεπτομερής ως προς τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που υποστηρίζει ότι δέχθηκε.

Ο μάρτυρας επέμεινε, υποστηρίζοντας ότι στην αρχική γραπτή του κατάθεση έγραψε αυτά που θεωρούσε σημαντικά, ενώ μάλιστα, μετά από 2 ώρες, «θυμήθηκε» να κατηγορήσει και έναν ακόμα κατηγορούμενο ότι του πέταξε κιγκλίδωμα. Τότε είναι που προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις του λέγοντας πως «ήταν σε σύγχυση» στη γραπτή του κατάθεση, αμέσως μετά τα γεγονότα, στις 7 το απόγευμα. «Όταν έχεις φάει ξύλο είσαι σε σύγχυση» υποστήριξε, διευκρινίζοντας μετά τις ερωτήσεις των δικηγόρων ότι ως «ξύλο» εννοεί το λεκτικό, καθώς «όταν κάποιος μου φωνάζει αισθάνομαι ότι τρώω ξύλο».

Άλλο σημείο της κατάθεσης που προκάλεσε θυμηδία σε συνηγόρους και ακροατήριο ήταν οι διαρκείς αλλαγές του αστυνομικού στον τρόπο που περιέγραφε το τι συνέβη όταν ο πατερας, Δημήτρης Καττής, έπαθε έμφραγμα και λιποθύμησε προσπαθώντας να προσεγγίσει μαζί με γείτονες και φίλους το Α.Τ Κολωνού. «Ήταν λιπόθυμος και δεν συνεργαζόταν» ήταν η πρώτη απάντηση. «Εννοούσα λιπόθυμος, όχι χωρίς τις αισθήσεις του» μία επόμενη αναφορά, «το είπα χαριτολογώντας»

Διαβάστε περισσότερα εδώ