Πηγή: The Press Project

«”Ζήτω το Πένθος” λέγεται λόγω των 200 ετών που συμπληρώνονται από την Επανάσταση και ταυτοχρονα σε μία χρονιά που μετράμε πλέον 16.000 νεκρούς από την ανικανότητα της κυβέρνησης. Κι εμείς το πανηγυρίζουμε γιατί έχουμε λιγότερους νεκρούς από άλλες χώρες. Ή πανηγυρίζουμε ότι κάηκε η μισή Εύβοια και δεν είχαμε νεκρούς όπως στο Μάτι. Οπότε έτσι βγήκε ο τίτλος “Ζήτω το Πένθος”, για να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια σε αυτήν τη χρονιά» εξηγεί ο Τσολιάς στο TPP.

«Είναι μία σατιρική παράσταση, ένας επιθεωρησιακός μονόλογος στην ουσία, με ζωντανή μουσική με τα Τsolia Band. Έχουμε τραγούδια σατιρικού περιεχομένου, πολιτικού περιεχομένου, χλευαστικού περιεχομένου, είτε πρωτότυπα είτε παλαιότερες διασκευές. Και Αντάρτικα βέβαια. Όλα αυτά μπλέκονται γλυκά με πρόζες και μονολόγους δικούς μου. Είναι κάτι πολυ εγωκεντρικό, έγραψα μία επιθεώρηση για μένα μόνο, σόλο. Κοίταξα και για άλλους τσολιάδες μήπως μπορούν να παίξουν. Έψαξα στο tinder αλλά δεν βρήκα»

Η παράσταση πραγματοποιείται με όλα τα μέτρα προστασίας, ωστόσο οι τελευταίες ανακοινώσεις και το φιάσκο με τα μέτρα για τις Εκκλησίες τον έχουν βάλει σε σκέψεις. «Θα βάλω μια εικόνα του Πρωθυπουργού, του Μεσσία στην είσοδο, μήπως θεωρηθεί χώρος λατρείας και γλυτώσουμε κάποια τεστ. Χωρίς να ρωτήσω την Ιερά Σύνοδο, που από ό,τι είδαμε αυτή παίρνει τις αποφάσεις, όχι ο Πρωθυπουργός. Δεν θέλω βέβαια να είμαι συνωμοσιολόγος, αλλά μήπως και η Ιερά Σύνοδος είναι ΣΥΡΙΖΑ;»

«Παράπονο με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχα, ωστόσο είναι πάντα πιο διασκεδαστικοί οι δεξιοί»

Η συζήτηση πηγαίνει σε ακανθώδη ζητήματα, με τους δημοσιογράφους να πιέζουν, σαν τον Γιάννη Πρετεντέρη όταν παίρνει συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για σάτιρα, προτιμάει ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;

«Παράπονο με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχα, ωστόσο είναι πάντα πιο διασκεδαστικοί οι δεξιοί. Τα κάνουν όλα απροκάλυπτα, ενώ οι Συριζαίοι είχαν και μια ενοχή. Βέβαια ο Τσίπρας δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι όλα καταγράφονται και μαγνητοσκοπούνται, οπότε μπορεί μία εκπομπη να τα μαζεύει και να στα παίζει όλη την ώρα. Μπορεί να νόμιζε και ο Τσίπρας ότι αυτοί αριστεροί είναι, τους ακούω κιόλας, δεν θα λένε και πολλά, θα την κουτσοβολέψω. Ωστόσο το Μητσοτακέικο και όλος αυτός ο ακροδεξιός συρφετός είναι πολύ πιο διασκεδαστικοί. Είναι ένας κι ένας. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, όποιο κούτσουρο για την ακρίβεια κι αν σηκώσεις, από κάτω έχει διαμάντια».

«Η γελοιότητα και η γραφικότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό των δεξιών. Οπότε δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε και να κάνουμε πως δεν συμβαίνει, ή να το βάλουμε σαν ελαφρυντικό. Τώρα αν ο ένας είναι τηλεπλασιέ και πουλάει νανογιλέκα, αν ο άλλος πουλάει 50 Giga ή ο άλλος τελοπόν, α, ο Βελόπουλος δεν είναι ακόμα στη ΝΔ, ε τι να κανουμε, αυτούς έχουμε με αυτούς θα κινηθούμε. Έχουν κι αυτό το ελάττωμα, της γελοιότητα και τη γραφικότητα και του χαφιεδισμού και των καθαρμάτων και… κάπου σταμάτα με».

Είναι θετικό επίσης ότι η δημοσιογραφία είναι αυτή που δίνει πίστη στον Αποστόλη για το μέλλον του. «Όταν βλέπεις τον Οικονόμου, όχι τον εκπρόσωπο τον άλλον του ΣΚΑΙ τον ανεπίσημο εκπρόσωπο, ή τον Πορτοσάλτε, ε λες η σάτιρα δεν θα πεθάνει ποτέ σε αυτόν τον τόπο».

Τον ρωτάμε για τη σχέση του με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, ως μορφές και οι δύο των εορτασμών της Επανάστασης. «Προϋπήρξα extreme πριν από τη Γιάννα. Θεωρώ ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει επηρεαστεί από το στυλ μου. Μπορώ με έναν τρόπο δηλαδή να θεωρηθώ influencer της Γιάννας. Είναι κάτι που απλά με κάνει περήφανο».

Όσο για το αν θα δεχόταν να συμπρωταγωνιστήσει μαζί του ο Σωτήρης Τσιόδρας, γιατί κάθε παράσταση χρειάζεται έναν λοιμωξιολόγο, απαντάει πως «ο Τσιόδρας θα έπαιζε μόνο ως Άρχων Οφφικιάλος. Αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται με Πλεύρη ή Κικίλια. Όταν έχεις τον Κικίλια που λέει για άψολη λειτουργία ή αντισυλληπτικά αντί για αντισηπτικά, δεν συγκρίνεται. Ο Τσιόδρας είναι πιο μπρεχτικός, ο Κικίλιας πιο Σεφερλικός. Η απώλεια του Χαρδαλιά επίσης δεν είναι μικρή, τέτοιον βλαχοκάγκουρα είχαμε να συναντήσουμε από την έποχη του Καμμένου νομίζω».

Πληροφορίες για την παράσταση

«Ζήτω το Πένθος»
Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπάντ!
Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και για 4 Σάββατα στο Κύτταρο!

Ίνφο: 

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ!
«Ζήτω το Πένθος»

ΣΑΒΒΑΤΑ: 6 – 13 – 20 – 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΥΤΤΑΡΟ Live – Ηπείρου 48 & Αχαρνών

Τηλ: 210 8224134 – 6977641373
[email protected]

ΠΟΡΤΕΣ: 21:00 / ΕΝΑΡΞΗ: 22:00

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:
210 8224134 /  6977641373
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΑΓΟΡΑ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 15€
Μπύρα/κρασί: 4€ – Ποτό: 7€ (μπαρ)
Φιάλη Ουίσκι: 60€ (ανά 4 άτομα)
Φιάλη Κρασί 30€ (ανά 2 άτομα)
Μπύρα/κρασί: 7€ – Ποτό: 10€ (καθήμενοι)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

VIVA.GR  & Viva Spots
https://www.viva.gr/tickets/music/tsolias-en-de-tsolia-bant-sto-kyttaro/ 
ΚΥΤΤΑΡΟ: 9-12 πμ / 5-7 μμ

Το εισιτήριο αφορά αποκλειστικά την είσοδο στον χώρο (μπαρ)
Για κράτηση θέσης καθήμενου σε τραπέζι/σταντ επικοινωνείτε στο
210 8224134/6977641373

 

Ο κάτοχος του εισιτηρίου, βάσει της σχετικής νομοθεσίας,
υποχρεούται να επιδείξει κατά την είσοδο:
[α] ταυτότητα [β] πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19 ή [γ] πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 

Κείμενα – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Μαζί του, «Δε Τσόλια Μπάντ» :

κιθάρες – ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Στασινός
πλήκτρα: Αντώνης Παλαμάρης
μπάσο: Νίκος Τσιμπινός
τύμπανα: Αλέξανδρος Σταματίου

Ηχοληψία: Γιώργος Κατσιάνος
Video: Χρήστος Καρτέρης
Ηχοληψία video: Γιάννης Φωτιάδης
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Management – Παραγωγή: PROSPEROwww.prospero.com.gr

Useful links:

FaceBook Page: Apostolis Barmpagiannis
Instagram: @apostolis_barmpagiannis
Twitter: @Apostolis Barmpagiannis official
Site: www.ellinofreneianet.gr