Πηγή: Ημεροδρόμος

Να αποποιηθεί των υπαρκτών και εξόφθαλμων κυβερνητικών ευθυνών για την άθλια αντικομμουνιστική στάση της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), καθώς και για την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, επιχείρησε ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ.

Πρόσφατα εκδικάστηκε η αγωγή (αναμένεται να βγει η απόφαση) που κατέθεσε η ΕΑΑΣ σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου, με αφορμή τα όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης σε Γράμμο και Βίτσι. Η ΕΑΑΣ αξιώνει από το δημοσιογράφο την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για έξι μήνες, «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία στη Βουλή, που επιβεβαιώνουν τις βαθιά αντικομμουνιστικές και ανιστόρητες θέσεις τις οποίες εκφράζει το ΔΣ της Ένωσης, το οποίο διοργανώνει τις φασιστο-συνάξεις στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Έθεσε δε προ των ευθυνών της την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και την κυβέρνηση, καθώς η ΕΑΑΣ «ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου είναι φορέας που υπάγεται άμεσα στο υπουργείο Άμυνας, επιβλέπεται άμεσα από αυτό».

Επίσης, τόνισε πως το ΔΣ της Ένωσης τυπικά και μόνο εκπροσωπεί τους απόστρατους του Στρατού Ξηράς, μέσω δικτατορικών νόμων του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, όμως, στην πράξη έχει εκλεγεί με ένα πολύ μικρό ποσοστό.

«Όχι κ. Υπουργέ, δεν αξίζει αυτό στις δεκάδες χιλιάδες των αποστράτων του Στρατού Ξηράς, δεν υιοθετούν αυτές τις γελοιότητες, δεν τους εκπροσωπεί αυτή η πολιτική χυδαιότητα», είπε ο Ν. Παπαναστάσης, προσθέτοντας πως αυτή η δράκα κανει φασιστο-συνάξεις αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρότατα προβλήματα των αποστράτων που είναι άνθρωποι βασανισμένοι.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσπάθησε να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, παρά το γεγονός πως πρόκειται για φορέα που εποπτεύεται από τον ίδιο, με το επιχείρημα πως το ΔΣ είναι αυτοδιοίκητο, ενώ ως συνήθως επικαλέστηκε την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη για την απαράδεκτη δίωξη κατά του δημοσιογράφου. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως βλέποντας το βίντεο της ομιλίας του προέδρου της ΕΑΑΣ στην επίμαχη εκδήλωση, «δεν άκουσε πουθενά την φρασεολογία» που του καταλογίζει το ΚΚΕ. (σσ: μάλλον δεν είναι αρκετά επιμελής στην αναζήτηση βίντεο με τα πεπραγμένα μελών της ΕΑΑΣ ο κ.υπουργός – ας τον βοηθήσουμε με αυτό: ΕΔΩ )

Κατόπιν αυτών ισχυρίστηκε πως η ηγεσία του υπουργείου «ενθαρρύνει πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης», σπεύδοντας, ωστόσο, να χαρακτηρίσει ως «εκδηλώσεις μνήμης και περισυλλογής» τις γιορτές μίσους που γίνονται εκείνες τις μέρες στο Γράμμο!!!  Εσπευσε, δε, να συστήσει «να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθούν τέτοιοι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν»…

Στις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ για τις φασιστοσυνάξεις σε Γράμμο και Βίτσι, ο υπουργός ψέλισε ότι το υπουργείο… δεν “κάνει «face control» στον Γράμμο”. Αραγε ο συνάδελφός του υπουργός Εξωτερικών Ν.Δένδιας, όταν κατάγγειλε στις 5 Οκτώβρη τον βουλευτή Μπογδάνο για “συμπαράταξη” με τον Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή σε αυτές ακριβώς τις συνάξεις, είχε κάνει… «face control»; 

Στην προσπάθειά του ο κ.Παναγιωτόπουλος να καλύψει την διοίκηση της ΕΑΑΣ επιβεβαίωσε ωστόσο την ευθύνη της Διοίκησής της για τα όσα άθλια διαλαμβάνονται στις “γιορτές” μίσους που διοργανώνει, όταν είπε πως αυτές πράγματι διοργανώνονται με δική της ευθύνη, λέγοντας ακριβώς πως “διοργανώνονται με μέριμνα της Ένωσης Αποστράτων και των τοπικών παραρτημάτων της…”. 

Ο υπουργός έκανε πως δεν… άκουσε τα στοιχεία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ για τα όσα έγιναν και φέτος (29/8/2021) στο Βίτσι με τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Καστοριάς, ανοίγοντας τις εκδηλώσεις, και έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Κουτρή, να αλαλάζει κατά… “κομμουνιστοσυμμοριτών” και μάλιστα ενώ είχε κατατεθεί η αγωγή εναντίον του Νίκου Μπογιόπουλου με την οποία η ΕΑΑΣ αρνείται τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου τις οποίες χαρακτηρίζει “συκοφαντία”!

Ο υπουργός σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια ακροβασίας ανάμεσα στην αλήθεια και στο να παράσχει πλάτες στην διοίκηση της ΕΑΑΣ, από την μια “ξέχασε” πως πρόκειται για ΝΠΔΔ το οποίο μάλιστα εποπτεύεται από το υπουργείο του, ισχυριζόμενος ότι η αγωγή της κατά του Νίκου Μπογιόπουλου συνιστά μια “ιδιωτική” δικαστική διαφορά (!), από την άλλη δήλωσε: “Εγώ θα δω τι έγινε με την Ένωση Αποστράτων” για να επανέλθει στην δευτερολογία λέγοντας “αν η Ένωση Αποστράτων αναπτύσσει συμπεριφορές και δραστηριότητες, οι οποίες σας ενοχλούν, εμείς είμαστε εδώ για να δούμε τι ακριβώς κάνει”. Ολα αυτά βέβαια πάντα υπό το πλαίσιο πως ό,τι κάνει η ΕΑΑΣ καλώς το κάνει αφού ο κ.υπουργός δεν έχει αντιληφθεί κάτι το μεμπτόν…

Κατά τον κ.Παναγιώτόπουλο “η Ένωση είναι νομικό πρόσωπο που διέπεται και αυτή από κανόνες αυτοδιοικήσεως. Και βέβαια πάλι μιλώ ως μέλος αυτής της Κυβέρνησης ούτε αστυνόμος της
ελεύθερης έκφρασης ή αστυνόμος του λόγου δηλώνω εδώ πέρα ούτε φυσικά υπεύθυνος για το ποιοι προσκαλούνται και πώς συμπεριφέρονται αυτοί σε μία εκδήλωση, όπως αυτή με την οποία ασχολούμαστε σήμερα”.

Δεν είναι “αστυνόμος”, λοιπόν, ο κ.υπουργός για να ξέρει αν η διοίκηση ενός ΝΠΔΔ που εποπτεύεται από το υπουργείο του βρίσκεται σε “συμπαράταξη” – κατά την έκφραση Δένδια – με καταδικασμένους ναζιστές σε “γιορτές” μίσους.

Ούτε είναι “υπεύθυνος για το ποιοι προσκαλούνται και πώς συμπεριφέρονται αυτοί σε μία εκδήλωση” (δείτε λοιπόν εδω: ποιοί προσκαλούνται και πως συμπεριφέρονται).

Ούτε, φυσικά, είναι  “αστυνόμος της ελεύθερης έκφρασης ή αστυνόμος του λόγου”, ο κ.υπουργός. Οπου “ελεύθερη έκφραση” και “λόγος” ο άθλιος αντικομμουνισμός και η “συμμοριτολογία” από ένα ΝΠΔΔ (δείτε εδω:  Αυτοί είναι που θέλουν να βάλουν φυλακή τον Μπογιόπουλο – Δείτε τους κι ακούστε τους (βίντεο)

Τα όσα έγιναν στη Βουλή στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ μπορείτε να τα παρακολουθήσετε εδω. Τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα: