Πηγή: Alterthess

Κατά του Facebook προσφεύγουν σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου τέσσερις δημοσιογράφοι μετά τα απανωτά περιστατικά λογοκρισίας. Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Facebook.

Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Ευγενία Λουπάκη, Άρη Χατζηστεφάνου, Λεωνίδα Βατικιώτη και Γιάννη Ανδρουλιδάκη που κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας που λογοκρίνει αυθαίρετα αναρτήσεις λειτουργών του Τύπου.

Η δημοσιογράφος του «105,5 Στο Κόκκινο» Ευγενία Λουπάκη αναφέρει σε ανάρτησή της: «Αύριο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκδικάζεται προσφυγή δημοσιογράφων κατά του Facebook. Τέσσσερις συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της πανίσχυρης εταιρείας που λειτουργεί με αδιαφάνεια και λογοκρίνει απολύτως αυθαίρετα αναρτήσεις λειτουργών του Τύπου. Οι προσφεύγοντες είμαστε οι εξής: Ευγενία Λουπάκη, Αρης Χατζηστεφάνου, Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Λεωνίδας Βατικιώτης. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Γιώργο Κατρούγκαλο που μας εκπροσωπεί και τον ευχαριστούμε. Χωρίς αυτόν, εγώ τουλάχιστον, δεν θα γνώριζα ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Θα παραστεί ως μάρτυράς μας η συνάδελφος Μάχη Νικολάρα μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που έχει ασχοληθεί με την αυθαιρεσία του Facebook καθώς έχει υπάρξει διαματυρία της ΕΣΗΕΑ και ανταλλαγή επιστολών.

Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές και μπορεί να ρίξουμε τη σωστή πέτρα στον Γολιάθ.

Περισσότερες λεπτομέρειες αύριο μετά τη δίκη!».