Αλιεύσαμε την τρολιά από Jo Di Graphics

Στη λίστα των υπηρεσιών που μεταβιβάζονται στην Εταιρία Ακινήτων και Υπηρεσίων (Υπερταμείο) προς ιδιωτικοποίηση περιλαμβάνονται οι ομάδες Ζήτα, Δέλτα και τα ΜΑΤ της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με τροπολογία που κατέθεσε εχθές αργά το βράδυ στη Βουλή, η υπουργός Προστασίας του Νοικοκυραίου, Ολγα Γεροβασίλη, σε άσχετο νομοσχέδιο για την προστασία των δασικών περιοχών, μεταβιβάζονται οι άνωθεν αστυνομικές ομάδες στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποίησεων.

Η πρόταση έγινε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο και έρχεται ως απάντηση στην δεδηλωμένη αδυναμία των κυβερνητικών στελεχών εν Ελλάδι, να ελέγξουν τις δυνάμεις της αστυνομίας που δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φάνηκε διστακτικός στην αρχή, στο άκουσμα και μόνο της πρότασης αλλά με μια δεύτερη σκέψη συμφώνησε και αναγνώρισε τα θετικά που μπορούν να προκύψουν από μια τέτοια εξέλιξη.

«Αυτές είναι οι διεθνείς πρακτικές ιδιωτικοποίησεων παντού σε όλο τον κόσμο και άμα σας αρέσει», δήλωσε με στόμφο η Κατερίνα Παπακώστα, αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Νοικοκυραίου εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου.

«Μετά από επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Νοικοκυραίου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώθηκε ότι τέθηκαν στη λίστα οι αστυνομικές δυνάμεις Δέλτα, Ζήτα και τα ΜΑΤ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ελλάδας κ. Μπαχαλάκης και πρόσθεσε ότι «τώρα θα δείξουμε το αληθινό μας πρόσωπο στην κοινωνία».

Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον, για την απόκτηση του μεγαλύτερου κομματιού της αστυνομικής δύναμης της χώρας, έχουν δείξει η Γερμανική Αστυνομία αλλά και κινέζικα επενδυτικά funds που έχουν κατακλύσει τη χώρα με στόχο τις ασύμμετρες επενδυτικές κινήσεις τόσο στον τομέα των ακινητών, των λιμανιών, των εθνικών οδών και της ενέργειας.

«现在你会看到警察的意思 » , δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Xi Yon Tu – δικηγόρος ενός εκ των κινέζικων επενδυτικών funds που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το 60% των ΜΑΤ της ελληνικής αστυνομίας.

Ο διεθνής διαγωνισμός θα διεξαχθή στις 15 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Προστασίας του Νοικοκυραίου και ο πλειοδότης θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση στην Πνύκα στα τέλη του μήνα.

Από την πλευρά τους, ακροδεξιές και παρακρατικές οργανώσεις που δρουν κοντά στην αστυνομία εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την εξέλιξη αυτή ενώ προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της αστυνομίας, θεωρώντας πως ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα τους χρειαστεί στην δούλεψή του.

«Και εμείς τώρα τι θα απογίνουμε; Κλέφτες και δολοφόνοι θα (ξανα)γίνουμε;» αναρωτήθηκε με τρεμάμενη φωνή στο Πρώτο Φλέμα, εκπρόσωπος ακροδεξιάς οργάνωσης – ο οποίος για γνωστούς λόγους θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του – που συνεργάζεται στενά σε καθημερινή βάση με Ζητάδες.