Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Άγριο και απρόκλητο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ καταγγέλλει 23χρονος κάτοικος της Λευκίμμης στην Κέρκυρα.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο 23χρονος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό:

 

Με περικύκλωσε η διμοιρία και καθώς τους εξηγούσα ότι πηγαίνω μαζί με την κοπέλα μου να ελέγξω τα ρεύματα του καραβιού στο οποίο εργάζομαι, δέχθηκα την πρώτη γροθιά στο πρόσωπο.

Χτυπούσαν με γροθιές , σφαλιάρες και κλοτσιές. Εκείνη την στιγμή, τους φώναξα: Μη με χτυπάτε στο χειρουργείο παιδιά, έχω πρόβλημα. Με έκαναν σκουπίδι, επειδή τους είπα ότι πάω στην δουλειά μου

Παίζανε μαζί μου και με την ψυχολογία μου. Τους έλεγε ο επικεφαλής της διμοιρίας να με αφήσουν, με άφηναν και μετά από λίγο, με ξαναχτυπούσαν.

Φοβόμουν να τους κοιτάξω στα μάτια, μήπως μου έκαναν περισσότερα, μήπως με συνελάμβαναν. Έχω γνωματεύσεις από τους γιατρούς. Θα ήθελα να βρεθεί άμεση λύση και να βρεθούν και οι υπεύθυνοι, γιατί εγώ θα μπορούσα να ήμουν νεκρός

 

Ο νεαρός έκανε την καταγγελία σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, μιλώντας από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται μετά τον ξυλοδαρμό του και όπως υποστηρίζει ο ίδιος, εκείνη τη στιγμή, απλά πήγαινε στη δουλειά του.

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικούς μήνες, μια νέα καταγγελία ερχόταν από το χωρίο της Κέρκυρας το οποίο “φυλάνε” κάμποσες διμοιρίες των ΜΑΤ, σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι για να μετακινηθούν από και προς το χωριό τους, έπρεπε να υποδείξουν άδεια που έχουν πάρει από την αστυνομία.

Ξέρετε τι συμβαίνει σε ένα χωριό της Ελλάδας; Ξέρετε τι συμβαίνει στη Λευκίμμη της Κέρκυρας; Φυσικά και δεν το ξέρετε γιατί τα ΜΜΕ πνίγουν το ζήτημα . Ένα ολόκληρο χωριό είναι περικυκλωμένο από 500 άνδρες των ΜΑΤ. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κάτοικοι αντιδρούν στη λειτουργία ΧΥΤΑ δίπλα στο χωριό τους. Δείτε την υπεύθυνη δήλωση που αναρτώ. Κανείς δεν μπορεί να πάει στο χωράφι του ,να ποτίσει τις ντοματιές και να ταισει τις κότες του αν δεν έχει άδεια από την αστυνομία. Ενημερωθείτε, σε ένα χωριό της πατρίδας μας έχει καταληθεί η Δημοκρατία.

 

Στο νησί βρίσκονται 13 διμοιρίες των ΜΑΤ και δυνάμεις των ΟΠΚΕ, προκειμένου να καταστείλουν τις αντιδράσεις ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη.

 

Τους προηγούμενους μήνες είχαν προηγηθεί εκτεταμένα επεισόδια και αρκετές συλλήψεις κατοίκων, που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ σε απόσταση 500 μέτρων από σπίτια, στο κέντρο 10 οικισμών και πάνω σε γη που έχει χαρακτηριστεί υψηλής παραγωγικότητας. Η παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ενώ ο δρόμος για τον ΧΥΤΑ που οδηγεί και σε χωράφια, είναι αποκλεισμένος.

Τέτοια επεισόδια, δε συμβαίνουν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο νησί. Το 2008, μια 44χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών υπέκυψε στα τραύματά της, όταν δέχτηκε δολοφονική επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αρχίσει να χτυπούν αδιάκριτα κατοίκους του χωριού. Και τότε οι κάτοικοι, αντιδρούσαν στη μετατροπή της περιοχής τους σε χωματερή.

Δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη αντίδραση από την αστυνομία, όμως όπως σημείωνε πριν μερικές μέρες ο πρόεδρος των αστυνομικών για την αστυνομική βία σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει.