Πηγή: Ημεροδρόμος

Με μια συγκλονιστική συγκέντρωση στο Εφετείο της Αθήνας, οι εκπαιδευτικοί δίνουν απάντηση στην κυβερνητική τρομοκρατία κατά της απεργίας-αποχής από την αντιδραστική αξιολόγηση.

Η απεργιακή συγκέντρωση είναι πολύ μεγάλη και οι εκπαιδευτικοί έχουν περικυκλώσει ουσιαστικά το Eφετείo, όπου  εκδικάζεται η έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε την απεργία-αποχή τους από την αξιολόγηση παράνομη, ζητώντας να κριθεί και καταχρηστική. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ έχουν επίσης ασκήσει έφεση.

Η μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση αντανακλά και τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, με τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων.

Και κάτι ακόμα: Το στοιχείο της αλληλεγγύης είναι κυρίαρχο, καθώς στη συγκέντρωση απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από όλη τη χώρα. Επίσης, διαβάστηκε και το μήνυμα αλληλεγγύης η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών FISE, μέλος της ΠΣΟ.

«Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα» είναι για μια ακόμα φορά το συμπέρασμα.

Βίντεο που αλιεύσαμε από το ΠΑΜΕ

Βίντεο που αλιεύσαμε από το ΠΑΜΕ

Βίντεο από Γιώργο Μουρμούρη