Αλιεύσαμε από Κοσμοδρόμιο

Στοκ ναζιστικών αναμνηστικών και όπλων, αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισε σήμερα η βραζιλιάνικη αστυνομία στο σπίτι ενός Βραζιλιάνου παιδεραστή που κατηγορείται για βιασμό παιδιού.

Οι αστυνομικοί βρήκαν περισσότερα από 1.000 αντικείμενα στο σπίτι του 58χρονου υπόπτου, όπως ναζιστικές στολές, περιοδικά, πίνακες ζωγραφικής, ναζιστικά εμβλήματα, φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ, σημαίες και μετάλλια του Τρίτου Ράιχ, όπλα και πυρομαχικά εποχής.

Οι αστυνομικοί είχαν πάει στο σπίτι για να επιδώσουν ένταλμα σύλληψης στον μη κατονομαζόμενο ύποπτο ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και για την κακοποίηση και άλλων παιδιών στο συγκρότημα κατοικιών όπου διέμενε, στο δυτικό Ρίο.

Ο 58χρονος κατηγορείται επίσης για παράνομη οπλοκατοχή και φυλετικές διακρίσεις.

«Είναι ένας έξυπνος, ευφραδής άνθρωπος, όμως ταυτόχρονα είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος, είναι ομοφοβικός, είναι παιδεραστής και λέει ότι κυνηγάει τους ομοφυλόφιλους», είπε στο πρακτορείο Reuters ο Λούις Άρμοντ, ο επικεφαλής της έρευνας. «Εγώ δεν είμαι γιατρός, αλλά μου φαίνεται ότι είναι παράφρων ψυχοπαθής» πρόσθεσε.

Ο ’Αρμοντ εξήγησε ότι ο ύποπτος προέρχεται από μια εύπορη οικογένεια επενδυτών και πιθανότατα χρησιμοποίησε την κληρονομιά του για να φτιάξει τη συλλογή του.

Όπως είπε, μια στολή υψηλόβαθμου στελέχους των Ναζί μπορεί να κοστίζει ακόμη και 250.000 ευρώ…

Οι αρχές ερευνούν τυχόν διασυνδέσεις του υπόπτου με ναζιστικές και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις.

Πηγές: Telesur, Reuters