Πηγή: Ημεροδρόμος

Ξέπλυμα άνευ προηγουμένου από τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο: «Ακούω ότι καταδικάζουμε τη βία που προέρχεται από τους φασίστες. Δεν καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Διότι απ’ ό,τι είδα τις τελευταίες μέρες βία ασκήσαν κι εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες»!

Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο με τεράστια καθυστέρηση ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση, ήταν μόνο η αρχή για το ξέπλυμα των φασιστών που έδρασαν στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Μετά, λοιπόν, από τους απαράδεκτους συμψηφισμούς περί «μεμονωμένων ομάδων» χωρίς ευθεία καταδίκη των φασιστών, ήρθε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, να αναπαράγει την άθλια θεωρία των δύο άκρων.

Με προκλητικές δηλώσεις στην ΕΡΤ έβαλε στο ίδιο τσουβάλι τους φασίστες που έκαναν τις εγκληματικές επιθέσεις μέσα από το ΕΠΑΛ, με τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν έξω από το σχολείο και δέχτηκαν τις επιθέσεις!

«Εκείνο που περιμένω να ακούσω από όλους είναι μια κατηγορηματική καταδίκητης βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται» είπε, μόλις εμφανίστηκε στην ΕΡΤ. Για να αποκαλύψει μετά ο ίδιος τι εννοεί:

«Ακούω ότι καταδικάζουμε τη βία που προέρχεται από τους φασίστες. Δεν καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Διότι απ’ ό,τι είδα τις τελευταίες μέρες βία ασκήσαν κι εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες»! (μετά το τρίτο λεπτό στο βίντεο παρακάτω).

Εδώ δεν πρόκειται για συμψηφισμούς αλλά για κανονικό «πλυντήριο» των φασιστών! Ο υφυπουργός ακάθεκτος υποστήριξε ότι  προχθές είδε «βία απ’ έξω» και «ανθρώπους να συμπλέκονται»«Οι ακροξεξιοί κουκουλοφόροι εμφανίζονταν να ρίχνουν τις μολότωφ από μέσα, χθες, αλλά προχθές ήταν και άλλοι απ’ έξω, οι οποίοι κοπανάγανε κόσμο», δήλωσε χωρίς ντροπή.

Για να ολοκληρωθεί το παραμύθι της εξίσωσης θυτών και θυμάτων χρειαζόταν κι ένα τσιτάτο το οποίο και ξεστόμισε ο κ. Συρίγος:«Δεν υπάρχει καλή αριστερή βία και κακή ακροδεξιά βία».

Ακόμα κι όταν ρωτήθηκε για το οπλοστάσιο (με μαχαίρια και περίστροφα αερίου) που βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων δεν κάμφθηκε:«Δεν ξέρω λεπτομέρειες, πιθανότατα έτσι είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου».

Αυτές τις «λεπτομέρειες» δεν τις ήξερε ο υφυπουργός Παιδείας! Ήξερε όμως να εξισώνει τα φασισταριά που έκαναν εγκληματικές επιθέσεις με μέλη φοιτητικών συλλόγων, μαθητές κι εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονταν γιατί τα φασισταριά μπαινόβγαιναν ανενόχλητα στο σχολείο με πολεμοφόδια!

ΚΚΕ: Επίσημη γραμμή του υπουργείου η αθώωση -μέσω της εξίσωσης- των φασιστικών στοιχείων

«Φαίνεται ότι είναι επίσημη γραμμή του υπουργείου η αθώωση -μέσω της εξίσωσης- των εγκληματικών φασιστικών στοιχείων» σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου στην ΕΡΤ. Καλεί την κυβέρνηση «να απαντήσει και με ποιων την ανοχή αυτοί οι φασιστικοί πυρήνες είχαν κατοικοεδρεύσει στο συγκεκριμένο σχολείο».

Αναλυτικά:

«Οι σημερινές ανεκδιήγητες δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας αποδεικνύουν ότι η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, που επιχείρησε να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, μέσα από “λογικές άκρων” και “συμψηφισμούς”, δεν ήταν τυχαία.

Φαίνεται ότι είναι επίσημη γραμμή του υπουργείου η αθώωση -μέσω της εξίσωσης- των εγκληματικών φασιστικών στοιχείων, που είχαν μετατρέψει το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο κι ενώ βλέπουν το φως της δημοσιότητας εικόνες για τα “οπλοστάσια” που αυτοί οι πυρήνες διέθεταν. Όλα αυτά κάνει πως δεν τα βλέπει το υπουργείο, το οποίο θα πρέπει επιπλέον να απαντήσει και με ποιων την ανοχή αυτοί οι φασιστικοί πυρήνες είχαν κατοικοεδρεύσει στο συγκεκριμένο σχολείο».