Πηγή: Katiousa

Στις 22 Σεπτέμβρη μέλη φοιτητικών συλλόγων μοίραζαν στους μαθητές του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αφήνει έξω από τις Σχολές χιλιάδες μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν. Κάποια θρασύδειλα φασιστοειδή, παίζοντας ρόλο λαγού για τα σχέδια της κυβέρνησης, επιτέθηκαν στους φοιτητές και χειροδίκησαν εναντίον τους.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ έδωσαν άμεση απάντηση, πραγματοποιώντας σήμερα το πρωί αντιφασιστική συγκέντρωση στον ίδιο χώρο. Τα θρασύδειλα φασιστοειδή, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκαν εκ νέου στους φοιτητές, με πέτρες, κρότου-λάμψης, κοντάρια και σουγιάδες (!), σαν κοινοί εγκληματίες και τραυμάτισαν δύο διαδηλωτές, ενώ κάποια ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι δράστες βγήκαν τρέχοντας μέσα από το σχολείο!

Οι φοιτητές απέκρουσαν την επίθεση και συνέχισαν την κινητοποίησή τους, φωνάζοντας συνθήματα: Λευτεριά στον λαό, θάνατος στον φασισμό! Τα περισσότερα ΜΜΕ κρατάνε προκλητική στάση ίσων αποστάσεων, κάνοντας λόγο για “επεισόδια” γενικά και αόριστα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις κατέφτασαν εκ των υστέρων, όταν η επίθεση είχε ήδη αποκρουστεί. Το σημαντικό όμως είναι να δοθεί απάντηση στο ερώτημα ποιος δίνει καταφύγιο στους φασίστες-κουκουλοφόρους και πώς γίνονται δεκτοί από τη διεύθυνση του σχολείου στο προαύλιο…

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής καλούν σε συγκέντρωση καταδίκης και απομόνωσης των φασιστικών στοιχείων, αύριο Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στην πλατεία Τερψιθέας στις 6.30 μ.μ.