Φωτο Μάριος Λώλος

Πηγή: Katiousa

Η σημερινή κινητοποίηση των διανομέων εξελίχθηκε σε γιορτή. Γιορτή για τον δικό τους αγώνα, αλλά και για όλη την τάξη μας που στάθηκε αλληλέγγυα στο πλευρό τους και αντλεί δύναμη από το δικό τους παράδειγμα.

Οι εργαζόμενοι της Efood (και όχι μόνο) βρέθηκαν μαζικά στους δρόμους της και άλλων μεγάλων πόλεων, χωρίς να πτοηθούν από το ζήλο της αστυνομίας να ελέγξει τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν, χωρίς να επαναπαύονται από τις υποσχέσεις της εργοδοσίας. Νίκησαν αλλά συνεχίζουν και δεν κάνουν βήμα πίσω, όπως σημειώνουν στην κοινή ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και της ΣΒΕΟΔ.

«Σήμερα γιορτάζουμε, κατακτούμε, προχωράμε. Η απεργία είναι ακόμη μια στάση στην πορεία που διεξάγουμε με συνέπεια, πείσμα και σταθερότητα για την ικανοποίηση των αναγκών μας και αγκαλιάζει όλη την εργατική τάξη.

Εδώ και μια εβδομάδα, τα μάτια εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη είναι στραμμένα πάνω μας. Με μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις κερδίσαμε μια ακόμη νίκη κι ενώσαμε όλους όσοι εδώ και δεκαετίες, υποκύπτουν στον φόβο της ανεργίας και τον εκβιασμό της ανασφάλιστης εργασίας με μισά ή καθόλου δικαιώματα.

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις σημερινές κινητοποιήσεις.

Βίντεο από το ΠΑΜΕ

 

 

 

 

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την αντίστοιχη κινητοποίηση στην Πάτρα, με το ευφάνταστο σύνθημα “έχει φύγει το παιδί” (γιατί σήμερα απεργεί)

Βίντεο από Μένουμε Ενεργοί