Πηγή: Gazzeta

Παναγιώτης Δαλαταριώφ

Η μάχη του Μικέλε Μπροΐλι με τον Χασά Νουρντίν ήταν κάτι παραπάνω από μια διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή, καθώς δημιούργησε νέες συζητήσεις για την παρουσία των Νεοναζί στην Ιταλία.

Η μάχη του Ιταλού πυγμάχου Μικέλε Μπρόιλι με τον Μαροκινό Χασάν Νουρντίν έδωσε κάτι παραπάνω από έναν έναν τίτλο πρωταθλητή. Συγκεκριμένα, έδωσε μαθήματα ισότητας στην ιταλική κοινωνία, η οποία κουβαλάει το στίγμα ότι ανάμεσα στους πολίτες κυκλοφορεί μια μεγάλη μερίδα νεοναζί.

Το θέμα προέκυψε από το γεγονός ότι ο 28χρονος Μπρόιλι έχει πάνω στο κορμί του τατουάζ με φασιστικά σύμβολα.

Ο Νουρντίν – ένας μετανάστης που γεννήθηκε στο Μαρόκο και μεγάλωσε στην Ιταλία – χαρακτηρίζεται πλέον «ήρωας» από τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης για το θάρρος και τη γενναιότητά του.

Michele Broili. Credit: Instagram/@michelebroili93

Το θέμα όμως έχει πάρει διαστάσεις, ενώ ο Μαροκινός 34χρονος πυγμάχος αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ο νεοναζί αντίπαλός του να έγινε μέλος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

«Όταν μπήκα στο ρινγκ και είδα αυτά τα τατουάζ, έπαθα σοκ. Βρήκα αυτά τα τατουάζ άσεμνα. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Η ιταλική Ομοσπονδία Πυγμαχίας έπρεπε να είχε καταλάβει από την αρχή ότι αυτός ο πυγμάχος είχε αυτές τις προτιμήσεις. Η υποκίνηση μίσους τιμωρείται από το νόμο. Για μένα όλο αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, δεν μπορώ να αρνηθώ πως νικώντας κάποιον μ’ αυτά τα τατού αποτελεί μια νίκη που μετράει διπλά», δήλωσε στη La Stampa ο Νουρντίν.

Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στη Τεργέστη μεταδόθηκε ζωντανά στην ιστοσελίδα της Gazzetta Dello Sport, της μεγαλύτερης αθλητικής εφημερίδας στην Ιταλία.

Προκάλεσε θυμό σε χιλιάδες θεατές, οι οποίοι στο θέαμα των ναζιστικών συμβόλων στο κορμί του Μπρόιλι, ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες.

Εκτός από το σύμβολο «SS», ο Μπρόιλι έχει «χτυπήσει» τον αριθμό 88 (στους νεοναζιστικούς κύκλους ο εν λόγω αριθμός είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται αντί των γραμμάτων HH που παραπέμπουν στη φράση «Heil Hitler»). Επίσης πάνω στο σώμα του ήταν ευδιάκριτο το Totenkopf, σύμβολο της παραστρατιωτικής μονάδας που βοήθησε στη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στη ναζιστική Γερμανία.

Πριν από τον αγώνα, ο Μπρόιλι έκανε επίσης τον φασιστικό χαιρετισμό – μια κίνηση που θα μπορούσε να τον απαγορεύσει να αγωνιστεί στην Ιταλική Ομοσπονδία.

Απ’ όλο αυτό, οι Ιταλοί περιμένουν πλέον τον αποκλεισμό του νεοναζί πυγμάχου από την Ιταλική Ομοσπονδία, ενώ φυσικά και είναι θετικό ότι άπαντες αποδοκίμασαν τον εν λόγω αθλητή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε καθαρά τα φασιστικά τατού του Μπρόιλι:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michele (@michelebroili93)