Πηγή: Katiousa

Τι έγινε ρε παιδιά; Είναι “συντρόφισσα” η Τζούλια Νόβα; Θα τρελαθούμε;

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Nova (@julianova1)

Ναι και άλλοι έχουν βάλει μπλουζάκια με το CCCP, είτε γιατί δεν ήξεραν τι σημαίνει, είτε για χαβαλέ και λάιφ-στάιλ, ή για να δείξουν πόσο “άνετα τυπάκια” είναι και πως δεν το σκιάζονται.

Εδώ όμως δε μιλάμε ακριβώς για αυτό.

Αφενός το μπλουζάκι της Νόβα έχει και σφυροδρέπανο, που ακόμα και οι ψηφοφόροι του Μπογδάνου ξέρουν τι είναι. Αφετέρου το φοράει μια κοπέλα με καταγωγή από την Ουκρανία, δηλαδή την πρώην Σοβιετική Ένωση, που έχει σχηματίσει γνώμη από όσα της έχουν διηγηθεί οι δικοί της. Και αυτό ακριβώς φάνηκε και στα σχόλια της ανάρτησης, όταν βγήκε επιθετικά κάποιους από τους ακόλοθους (followers).

«Ντροπή σου, νέα κοπέλα Ουκρανικής καταγωγής να φοράς τέτοια μπλούζα…Η μαμά σου ή η γιαγιά σου δεν σου έχει μιλήσει ποτέ για την ιστορία σας….???»,

Το θέμα είναι ακριβώς το αντίθετο. Ότι της είχαν μιλήσει. Ακολουθεί η απάντηση του μοντέλου.

Όχι, η Τζούλια Νόβα δεν είναι συντρόφισσα και πιθανότατα ούτε καν κάποια σπουδαία προσωπικότητα, παρότι είναι διάσημη. Ναι αλλά δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαίος για να παραδεχτείς τα αυτονόητα. Δε χρειάζεται να είσαι καν κομμουνιστής ή… “νοσταλγός” της Σοβιετικής Ένωσης, για να κάνεις μερικές απλές διαπιστώσεις. Πώς ζούσαν τότε οι λαοί της ΕΣΣΔ και πώς ζούνε τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ντροπή -κάθε άλλο- να φοράει κανείς τη φανέλα με το λογότυπο CCCP και το σφυροδρέπανο. Ντροπή για την ανθρωπότητα είναι όσα ακολούθησαν τη διάλυσή της. Αυτά που βιώνουν οι λαοί και όσα διαδίδουν οι “νικητές της ιστορίας” επιχειρώντας να την ξαναγράψουν. Με τη γνωστή αλαζονεία τους να σκεπάζει τον φόβο τους για τον τροχό της ιστορίας που θα γυρίσει, σαν τον τροχό της τύχης.

Και η Τζούλια μπορεί να είναι εκεί να τους πει τα δυσάρεστα νέα: φέρατε ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ