Πηγή: Info-war.gr

Υπερκέρδη από την αγωνιώδη προσπάθεια των Αφγανών να εγκαταλείψουν τη χώρα τους φαίνεται πως προσπαθούν να βγάλουν οι αμερικανικές εταιρείες μισθοφόρων, όπως ο διαβόητος ιδιωτικός στρατός του Έρικ Πρινς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal ο Πρινς, που ίδρυσε την εταιρεία μισθοφόρων Blackwater για να την μετονομάσει έπειτα αρκετές φορές προσπαθώντας να ξεπλύνει από πάνω της το αίμα αμάχων, «προσφέρει» θέσεις σε αεροπλάνο που αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Καμπούλ προς 6.500 δολάρια τη μία.

Ο Πρινς, που έφτιαξε το όνομά του στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», ουσιαστικά ζώντας παρασιτικά από τον προϋπολογισμό άμυνας του αμερικανικού Πενταγώνου, προσπαθεί για ακόμη μία φορά να εκμεταλλευτεί την ανεπάρκεια και την αδιαφορία του στρατού των ΗΠΑ για τους ανθρώπους με τους οποίους συμμάχησε και οι οποίοι τον βοήθησαν στο Αφγανιστάν.

Δεκάδες χιλιάδες τέτοιοι άνθρωποι, μαζί με τις οικογένειές τους, βρίσκονται παγιδευμένοι στην Καμπούλ, προσπαθώντας είτε να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο αποφεύγοντας τα μπλόκα των Ταλιμπάν, είτε όταν φτάνουν σε αυτό να περάσουν από τα αντίστοιχα μπλόκα των αμερικανικών δυνάμεων που το ελέγχουν.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους έχουν καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης την 31η Αυγούστου, όμως οι Δυτικές κυβερνήσεις έχουν ενημερώσει πως οι πτήσεις εκκένωσης θα σταματήσουν ήδη από την Παρασκευή 27 του μήνα, καθώς οι υπόλοιπες μέρες θα χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση εξοπλισμού και στρατιωτών.

Και ενώ αρκετές πτήσεις φεύγουν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ με άδειες θέσεις, ο πάντα έτοιμος για κέρδη από τον πόνο των ανθρώπων Πρινς χρεώνει τις θέσεις στο αεροπλάνο που ναύλωσε η εταιρεία του.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Πρινς, που είχε προνομιακές σχέσεις με μία σειρά αμερικανικών κυβερνήσεων (η αδερφή του υπήρξε υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Τραμπ), είχε μεταξύ άλλων προτείνει να αναλάβει η εταιρεία του πλήρως την αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν, όπως και να αναλάβει την ανατροπή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.