Πηγή: Rosa

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει μια νέα ανάρτηση στη «Διαύγεια», που αφορά στην προμήθεια «34 οχημάτων, διαμορφωμένων με ειδικό διαχωριστικό για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού κατά τη μεταγωγή κρατουμένων από τον COVID-19».

Η ανάρτηση για την αγορά που έκλεισε τον Απρίλιο έγινε στις 5 Αυγούστου, εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα, τη στιγμή που η συζήτηση για τις μεγάλες ελλείψεις σε μέσα πυρόσβεσης να φουντώνει.

Όπως αναφέρεται στη Διαύγεια, η ανάθεση της προμήθειας των 34 νέων οχημάτων αφορά στην «κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων επιχειρησιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού», συνολικής αξίας 1.598.374,00 εκατ. ευρώ.

Πολλά τα ερωτήματα προς τον κ. Χρυσοχοΐδη

Τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη είναι πολλά, ωστόσο τρία είναι αυτά που ξεχωρίζουν;

(1) Τι οχήματα είναι αυτά και γιατί ακριβώς χρειάζονται από την αστυνομία;
(2) Ποιες είναι αυτές οι «απρόβλεπτες επιχειρησιακές ανάγκες» που πρόκειται να καλύψουν;
(3) Με δεδομένη την έλλειψη σε μέσα πυρόσβεσης και ανθρώπινο δυναμικό, προέχει η περαιτέρω ενίσχυση του αστυνομικού ή του πυροσβεστικού σώματος;

Παράλληλα, οφείλει σύσσωμη η κυβέρνηση να απαντήσει γιατί λίγους μήνες πριν το θέρος που κορυφώνεται ο σχεδιασμός για την αντιπυρική προστασία έθεσαν ως προτεραιότητα την αγορά περιπολικών.