Οι σοκαριστικές εικόνες στο video είναι από το Παθολογικό ΤΕΠ, στον Ευαγγελισμό, τα ξημερώματα της Τετάρτης σε εφημερία.

Δεκάδες ασθενείς στοιβαγμένοι σε ράντζα στα Επείγοντα, σε συνθήκες συγχρωτισμού. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο ΤΕΠ Covid, χωρητικότητας 20 ατόμων, όπου χθες οι ασθενείς που νοσηλεύονταν ήταν τρεις φορές πάνω από το όριο. Οι αποστάσεις είναι αδύνατο να τηρηθούν, η νοσηλεία ασθενών καταλύει κάθε έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «ενίσχυση και ετοιμότητα» των νοσοκομείων ενόψει του 4ου κύματος πανδημίας. Με τους δείκτες βαριάς νοσηρότητας και θνητότητας να έχουν εκτιναχθεί για τις υπόλοιπες νόσους και τελικά να μην αντιμετωπίζεται επαρκώς ούτε ο Covid-19 στο δημόσιο σύστημα Υγείας της μιας νόσου.

Κι όσο ασθενείς στοιβάζονται, γυρνούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρουν την υγειά τους, η κυβέρνηση ετοιμάζει το «νέο ΕΣΥ», με κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων/κλινικών/τμημάτων, απολύσεις υγειονομικών, διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ισχνή κρατική χρηματοδότηση, με υλικά χρεωκοπημένα για τις λαϊκές ανάγκες.