Πηγή: Info-war

Τουλάχιστον το 99% όσων πέθαναν στις ΗΠΑ λόγω του κορονοϊού τους τελευταίους έξι μήνες δεν είχε εμβολιαστεί, σύμφωνα με την δρ. Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention – CDC).

Την ίδια ώρα που επικρατεί αυτή η «πανδημία των ανεμβολίαστων», όπως την ονομάζουν πλέον στις ΗΠΑ, οι ρυθμοί εμβολιασμού πέφτουν σε όλη τη χώρα και ειδικά στις πιο συντηρητικές, νότιες περιοχές της, παρά το γεγονός πως περισσότεροι από 610.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας.

Σε μέρη όπως η Αλαμπάμα, μόλις το 33% όσων μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο είχαν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τις 20 Ιουλίου. Η Μπρίτνεϊ Κόμπια, γιατρός σε νοσοκομείο του Μπέρμινχαμ της Αλαμπάμα δήλωσε πως όλοι οι ασθενείς της με COVID-19, εκτός από έναν, δεν είχαν εμβολιαστεί. Αυτός ο ένας εμβολιασμένος αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, έπειτα από την παροχή οξυγόνου. Αρκετοί από τους υπόλοιπους πεθαίνουν.

«Εισάγονται στο νοσοκομείο νέοι, υγιείς άνθρωποι με πολύ σοβαρές λοιμώξεις COVID-19», έγραψε η Κόμπια στο Facebook την περασμένη Κυριακή.

«Ένα από τα τελευταία πράγματα που κάνουν πριν διασωληνωθούν είναι να με παρακαλέσουν για το εμβόλιο. Τους κρατώ το χέρι και τους λέω πως λυπάμαι, αλλά είναι πολύ αργά», προσέθεσε.

Στη Λουισιάνα, όπου μόλις το 36% όσων μπορούσαν έχουν λάβει το εμβόλιο, η φαρμακευτική ερευνήτρια Πόλα Τζόνσον είχε αναβάλει τον εμβολιασμό της. Όπως δήλωσε στο CBS News, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα COVID-19, χωρίς να έχει καμία συννοσηρότητα. «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω», είπε. «Ξαφνικά, τα πνευμόνια μου δεν δούλευαν», προσέθεσε, περιγράφοντας την εμπειρία σαν «να πέφτεις σε τοίχο».

Τώρα θέλει να εμβολιαστεί και προτείνει σε άλλους να μην το καθυστερήσουν. «Θα έλεγα να κάνετε το εμβόλιο, να πάρετε την ευκαιρία, δεν μπορεί να σας κάνει κακό, το μόνο που θα κάνει είναι να μετριάσει τα συμπτώματά σας, ακόμα κι αν δεν σας αποτρέψει από το να κολλήσετε — τουλάχιστον θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε», είπε.

Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται τουλάχιστον δύο με τρεις φορές γρηγορότερα από την αρχική εκδοχή του ιού. Ερευνητές στο Επαρχιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Γκουανγκτόνγκ στην Κίνα, λένε πως η Δέλτα πολλαπλασιάζεται πιο ταχέως στις αναπνευστικές οδούς των ανθρώπων και γίνεται μεταδοτική γρηγορότερα.

Η πρόσφατη άνοδος των κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει πείσει μέχρι και το υπερσυντηρητικό κανάλι Fox News να αλλάξει στάση και να προσπαθήσει να πείσει τους θεατές του να εμβολιαστούν. Αν και ορισμένοι στον σταθμό, όπως ο ακροδεξιός παρουσιαστής Τάκερ Κάρλσον, επιμένουν να αμφισβητούν τα εμβόλια.

Με πληροφορίες από the Guardian