Πηγή: Katiousa

Ένας Αλβανός ποδοσφαιριστής φοράει τη φανέλα της Λάτσιο και τραγουδάει το Bella Ciao, που έχει περάσει στην ιστορία ως ύμνος για κάθε αντιφασίστα. Μα τι γίνεται;

Αυτό που γίνεται είναι το εξής:

Ο Αλβανός διεθνής ήρθε σε συμφωνία με τους Λατσιάλι, συμμετέχει κανονικά στην προετοιμασία τους, και μετά τον πρώτο αγώνα που φόρεσε τα χρώματα της νέας του ομάδας, ακολουθεί το έθιμο και στο βραδινό δείπνο συστήνεται στους συμπαίκτες του, τραγουδώντας ένα τραγούδι της επιλογής του.

Αυτό που επιλέγει να πει είναι το πασίγνωστο αντιφασιστικό Bella Ciao, ενώ μαζί του ακούγονται να τραγουδάνε και κάποιοι συμπαίκτες του, που τον σιγοντάρουν. Ενώ ένας άλλος συμπαίκτης του ανεβάζει λίγη ώρα αργότερα το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, για να το κάνει εν αγνοία του (;) viral.

Το αποτέλεσμα είναι να μοιράζει εγκεφαλικά στους ακροδεξιούς οπαδούς της ομάδας, που αντέδρασαν άμεσα. Κάποια σχόλια στα social media ζητούν “μετριοπαθώς”, να… μην μπλέκουν οι παίκτες την πολιτική με το ποδόσφαιρο, ενώ άλλοι πιο σκληροπυρηνικοί προσβάλλουν απλά τον παίκτη με υβριστικά σχόλια. Υπάρχει όμως και μια μερίδα που βλέπει το γεγονός αυτό ως ευκαιρία για να αλλάξουν επιτέλους οι συσχετισμοί στην κερκίδα και να απεμπλακεί το όνομα της ομάδας από τους νοσταλγούς του Μουσολίνι και του φασισμού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ελσίντ Χισάι έμεινε στην ιστορία για την κίνησή του.