Πηγή: Ημεροδρόμος

Νίκος Μπογιόπουλος

Ενα όργιο ψεύδους κατακλύζει αυτές τις μέρες τα κοινωνικά δίκτυα (και όχι μόνο όπως δείχνουν οι πρακτικές ακόμα και διεθνών ειδησιογραφικών πρακτορείων – δείτε εδω) στο πλαίσιο της αντικουβανικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η “δημοκρατία” του ιμπεριαλισμού.

Είναι τέτοιος, δε, ο γκεμπελισμός τους που η αποκάλυψή τους γελοιοποιεί πλήρως όλα αυτά τα σκουπίδια τα οποία έχουν φτάσει να βαφτίζουν φωτογραφίες από την… Νικαράγουα, εικόνες από την… Αίγυπτο αλλά ακόμα και βίντεο από το… Κόπα Αμέρικα σαν εικόνες των “αντικυβερνητικών διαδηλώσεων” στην Κούβα…

Η έρευνα του ισπανικού τμήματος του γαλλικού πρακτορείου AFP  είναι αποκαλυπτική:

α)  Φωτογραφίες από την… Νικαράγουα το 2018 

Αυτή η φωτογραφία “παίχτηκε” σαν εικόνα διαδήλωσης από την Κούβα. Μόνο που πρόκειται για φωτογραφία από την… Μανάγκουα το 2018 

Αυτό το βίντεο “παίχτηκε” σαν υλικό από διαδήλωση στην Κούβα στις 11 Ιουλίου.

Πρόκειται για βίντεο που μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με αντίστοιχα βίντεο που τραβήχτηκαν… μια μέρα πριν στο… Μπουένος Αιρες από τους πανηγυρισμούς για την νίκη της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα.  

γ) Φωτογραφίες από το… Μαιάμι

Αυτές οι φωτογραφίες βαφτίστηκαν “αντικυβερνητικές διαδηλώσεις” στην Κούβα

Μόνο που η πρώτη είναι όντως αντικουβανική διαδηλωση, αλλά στο… Μαιάμι. Οσο για την δεύτερη είναι μεν από την Κούβα, μόνο που πρόκειται για διαδήλωση υπέρ της κυβέρνησης και της Επανάστασης.

δ) Φωτογραφίες από την… Αίγυπτο.

Αυτή η φωτογραφία “πουλήθηκε” σαν “αντικυβερνητική διαδήλωση” στην Κούβα

Μόνο που δεν είναι από την Κούβα. Είναι από την… Αίγυπτο. Και δεν είναι του 2021. Είναι από το… 2011.