Πηγή: Ημεροδρόμος

Καταγγελία του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Τζανάκη, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, πως δέχεται καταγγελίες πολιτών για παπάδες στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, απειλούν τους πιστούς ότι αν εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού θα τους αρνούνται την κοινωνία και την εξομολόγηση.

«Έχουμε γύρω στις δέκα καταγγελίες οι οποίες λένε, ότι τους δυσκολεύουν την είσοδο στην εκκλησία για να ανάψουν ένα κερί ή με διάφορες άλλες διαδικασίες οι παπάδες αυτοί δημιουργούν ένα κλίμα ψυχολογικής και πνευματικής βίας κατά των ανθρώπων που θέλουν να εμβολιαστούν», δήλωσε στην ΕΡΤ. «Ξέρω ότι δεν αντανακλά καθόλου το πνεύμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία είναι αυτοκέφαλη. Λειτουργούν και βλάσφημα αλλά και ενάντια στη θέληση της Ιεράς Συνόδου, λες και οι ενορίες και τα ποίμνιά τους είναι τσιφλίκι τους», είπε.

«Στέλνουν κόσμο στα νοσοκομεία. Ο εισαγγελέας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε όλα αυτά. Η χριστιανική πίστη είναι μια πνευματική διαδικασία. Η Εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος και ο σημαντικότερος κοινωνικός εταίρος της πατρίδας μας εκατοντάδες χρόνια. Δεν πρέπει να επιτραπεί σε λίγους, επίορκους παπάδες ή ανώτερους εκκλησιαστικούς λειτουργούς να δημιουργούν αυτή την κατάσταση και να την συκοφαντούν ή να την δυσφημίζουν», είπε.