Μπορεί τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις της χώρας μας με τη FYROM να έδειχναν πως βαίνουν προς εξομάλυνση, με την συμφωνία των Πρεσπών να έρχεται να επικυρώσει το θετικό κλίμα, θέτοντας ουσιαστικά τις βάσεις για οριστική συμφωνία, φαίνεται όμως πως οι γείτονες δεν έχουν εγκαταλείψει την προκλητική τους συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, μια νέα αξίωση του Ζόραν Ζάεφ έρχεται να βάλει βόμβα στα θεμέλια αυτής της συμφωνίας, προκαλώντας πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά. Ο πρωθυπουργός της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, δεν δίστασε να διεκδικήσει ανοιχτά το βόρειο κομμάτι των οπισθίων του διαδηλωτή που δεν δίστασε να ξεβρακωθεί στο συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου, μέσα διαγγέλματός του προς τους πολίτες της χώρας του.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για Μακεδονικά οπίσθια, σαν αυτά που συναντάμε διαρκώς στους δρόμους των Σκοπίων, την Οχρίδα, κι όπου χτυπάει η καρδιά των Μακεδόνων. Στη θέα του, η καρδιά κάθε Μακεδόνα χτυπάει πιο δυνατά. Όπως το βόρειο κομμάτι της περιοχής είναι δικό μας, έτσι συμβαίνει και με αυτά τα οπίσθια. Ζητάω να προστεθούν άμεσα στην συμφωνία των Πρεσπών και να σχεδιαστεί πάνω τους ο ήλιος της Βεργίνας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.  Ζάεφ, μέσα σε αποθέωση.

Πλέον, μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά, με τον Υπουργό Εξωτερικών να ακυρώνει ήδη προγραμματισμένο ταξίδι του στο Όσλο και τον κάτοχο των οπισθίων να παραμένει γυμνός, ελπίζοντας πως δεν θα χρειαστεί να αποχωριστεί το μισό κομμάτι της πίσω πλευράς του.

Αλιεύσαμε την τρολιά από το Κουλούρι