Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, μετά από μια μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης. Η εβδομάδα του Pride ξεκίνησε την Τρίτη με εκδηλώσεις, συζητήσεις, workshop και μπαρ που διοργάνωναν πολλές διαφορετικές πολιτικές, φεμινιστικές και LGBTQIA συλλογικότητες.

«Ούτε Κάρολάιν, Δήμητρα και Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούγονταν, ενάντια στις γυναικοκτονίες. Επίσης οι διαδηλώτριες και διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τον Ζακ Κωστόπουλο, αλλά και ενάντια στην πατριαρχία.

Αξιοσημείωτη είναι η στιγμή κατά την  οποία οι διαδηλώτριες βρέθηκαν κάτω από το Αμερικάνικο Προξενείο στο οποίο επίσης έχει αναρτηθεί μια σημαία του Ουράνιου Τόξου. Εκεί φώναξαν συνθήματα ενάντια στο «Ροζ Πλυντήριο» (Pinkwashing) με κυριότερο το «ΛΟΑΤΚΙ αλληλέγγυες στην Παλαιστίνη, κανένα ροζ πλυντήριο δεν θα σας ξεπλύνει».

Όσο η μεγάλη διαδήλωση περνούσε από την Τσιμισκή, μερικούς δρόμους πιο κάτω, πέριξ του Λευκού Πύργου, είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες φασίστες, ενάντια στο Pride, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Στη συνέχεια η πορεία στάθηκε έξω από το Αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, όπου φώναξε συνθήματα για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και τον ρόλο της Ελληνικής αστυνομίας.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή πορεία: