Πηγή: Kosmodromio

Την δολοφονία του 37χρονου απεργού συνδικαλιστή Αντίλ Μπελακχντίμ στην περιοχή Νοβάρα της βορειοδυτικής Ιταλίας στη διάρκεια περιφρούρησης απεργίας σε κέντρο logistics (εφοδιαστικής “αλυσίδας”) καταγγέλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ επικαλούμενο την καταγγελία της ιταλικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, USB, αναφέρει ότι ο απεργός ήταν στέλεχος του συνδικάτου SiCobas και έως και λίγο πριν την ώρα της δολοφονίας τού, περιφρουρούσε την κινητοποίηση που είχε οργανωθεί από συνδικάτα. Το τέλος στη ζωή του επήλθε όταν τον παρέσυρε απεργοσπάστης οδηγός φορτηγού.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως τέτοια περιστατικά “αποκαλύπτουν το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της εργοδοτικής βίας, των απεργοσπαστικών μηχανισμών και των πιέσεων ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας”.

Και συνεχίζει:

Ενώ αυτά συμβαίνουν στις χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης, η Κυβέρνηση της Ελλάδας δίνει αέρα στα πανιά των εργοδοτών καθώς ποινικοποιεί την περιφρούρηση των απεργιών, την συνδικαλιστική δράση και στην ουσία θέλει να απαγορεύσει τις απεργίες.

Οι εργατικές κατακτήσεις, οι νίκες των εργατών είναι ποτισμένες με το αίμα των μαρτύρων της τάξης μας. Ο Adil Belakhdim δολοφονήθηκε αγωνιζόμενος για τη ζωή και τα δικαιώματα της τάξης του.

Τα συνδικάτα της Ιταλίας απαντούν στην εργοδοτική βία με δίωρη στάση εργασίας σε όλη την Ιταλία.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στην οικογένεια, και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου Αντίλ Μπελακχντίμ.