Πηγή: Katiousa

Οι ρατσιστές και οι νεοναζί βγαίνουν παγανιά στη Γερμανία, με τις πλάτες του αστικού κράτους, και οι κερκίδες που συγκεντρώνουν λαϊκό εργατικό κόσμο, αντιδρούν και δίνουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στους φασίστες.

Όπως είδαμε στη σελίδα των Radical Fans United, οι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι ανέβασαν ένα πανό σε συνέχειες με το μήνυμα: “Κέμνιτς: το πρόσωπο – Γερμανία: το πρόβλημα – πολεμήστε το ρατσισμό”.

Ενώ οι οπαδοί της Βέρντερ Βρέμης ήταν ακόμα πιο γλαφυροί σημειώνοντας την οργανική σύνδεση μεταξύ των νεοναζί και του κράτους, με το σύνθημα: «Οι ναζιστικές συμμορίες λυσσάνε, το κράτος τους κάνει πλάτες. Γερμανία είσαι ένα μάτσο σκατά…”»

Συμπληρώνουμε τα παραπάνω με δύο παρεμφερείς σχετικές δράσεις.

-Τη φωτογραφία που έβγαλαν τα μέλη της Αντιφασιστικής Δράσης Οπαδών του Άρη με τον Κριστ Γουάμπα, τον Κονγκολέζο μετανάστη που βρέθηκε από το χοτ-σποτ της Λέσβου στα γήπεδα της Α1, με το σύνθημα: “οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι”, μαζί με τα σύμβολα του Άρη Βελουχιώτη και του Τσε Γκεβάρα.

-Και την εικόνα με το πανό από το μαθητικό τμήμα των Red Rebels, των οργανωμένων οπαδών της προσφυγικής Νέας Σαλαμίνας στην Κύπρο, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.