Πηγή: The Press Project 5/6/2021

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρέμβουν και άλλα άτομα, μέλη πολιτικών οργανώσεων, που καταγγέλλουν ότι έχουν βασανιστεί από την Ελληνική Αστυνομία.

H νομική ομάδα που έχει αναλάβει την υπόθεση αποτελείται από τους Κ. Παπαδάκη, Ι. Κούρτοβικ, Α. Παπαρούσσου και τον Θανάση Καμπαγιάννη. Υπενθυμίζεται επίσης ότι μετά τις συνεντεύξεις που έχου δώσει για τον βασανισμό του, ο Α.Παπαζαχαρουδάκης έχει δώσει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες – ντοκουμέντα, αλλά και την ιατρική γνωμάτευση του, ενώ έχει καταθέσει δυο φορές στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, στην Υπηρεσία του ζητήθηκε να αναγνωρίσει αυτούς που καταγγέλλει ως βασανιστές του, με βάση φωτογραφίες ταυτότητας, την ώρα που ο ίδιος έχει καταθέσει ότι φορούσαν κουκούλες, σε μία έρευνα που μοιάζει προσχηματική και με κωλύματα.

Σε σχετική του ανάρτηση για τη συνέντευξη Τύπου, ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης γράφει:

Αφού για περίπου ένα δίμηνο απολαύσαμε την παρατεταμένη σιωπή του Εσωτερικών Υποθέσεων, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και της ίδιας της ΓΑΔΑ σε σχέση με τα πολύωρα βασανιστήρια σε μένα και τον Ο.Μ ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην φυλακή.

Αφού κυκλοφόρησε το φωτογραφικό υλικό των βασανισμών, τα χαρτιά νοσοκομείου αλλά και του ιατροδικαστή που πιστοποιούν τα τραύματα – που απέκτησα ένα μεσημέρι παίζοντας μπάλα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ