Πηγή: Ημεροδρόμος

Και «ψυχολόγος» ο υπουργός της …«Προστασίας του Πολίτη». Ο «σερίφης» Χρυσοχοΐδης απεφάνθη και με το γνωστό ύφος του μας ενημέρωσε ότι στην Ελλάδα «δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας αλλά της εγκληματοφοβίας»…

«Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει! Το ξαναλέω! Έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας, ανθρωποκτονίες, κλοπές!».

Τα παραπάνω απίθανα ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλή ο Χρυσοχοϊδης. Την στιγμή που στη χώρα το τελευταίο διάστημα το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει και υπάρχουν διαδοχικά περιστατικά άγριων εγκλημάτων μας ενημέρωσε ότι τα «νούμερα» είναι μειωμένα και ότι ο λαός …πάσχει από …«εγκληματοφοβία»!

Ο κ. Χρυσοχοϊδης απατώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε: «Στο πεντάμηνο του ’21 σε σχέση με ’20 υπάρχει μείωση 10%-40%».

Μάλιστα αμέσως μετά έβγαλε και το σχετικό πόρισμα για να …καθησυχάσει το λαό και προκλητικά πρόσθεσε:

«Με τα Γλυκά Νερά και τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα, αλλά η εγκληματοφοβία και το αίσθημα ανασφάλειας! Δεν το υποτιμώ, αλλά είναι άλλο πράγμα! Υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας! Η εγκληματικότητα μειώνεται, δεν αυξάνεται»…

Ειδικότερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκε ότι «στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι σπάνιο, σχεδόν ανήκουστο για τα ήθη μας. Γι’ αυτό σοκάρει, συγκλονίζει. Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, χωρίς λόγο. Μας εξοργίζει, μας στοιχίζει, μας ξεπερνά. Αλλά είναι μοναδικό. Όσο κι αν φοβίζει , όσο κι αν ανησυχεί είναι μοναδικό. Φυσικά τους δράστες τους ψάχνουμε, με σύστημα και με πείσμα. Αλλά δεν μιλάμε γι αυτό. Άρα το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ενώ είναι πηγή ανησυχίας και αισθήματος ανασφάλειας δεν μεταφράζεται αυτόματα σε άνοδο της εγκληματικότητας».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μπράβων, είπε ότι «οι μπράβοι περιοδικά λύνουν λογαριασμούς. Το 2007, το 2012, το 2017, το 2021. Δεν το λέω μοιρολατρικά ούτε σαν θεατής. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη και ανησυχητική. Θα επανέλθω σε αυτό. Πάντως είναι ξεκαθάρισμα , δεν είναι γενικό φαινόμενο δεν αφορά περιουσία και ζωή του μέσου πολίτη. Συμπέρασμα. Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνει η εγκληματοφοβία, η ανησυχία και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Δεν το υποτιμώ καθόλου αυτό, ίσα ίσα το αντίθετο. Αλλά να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Άλλο εγκληματοφοβία, άλλο εγκληματικότητα».

Ολόκληρη η τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη. Οι περί «εγκληματοφοβίας» αναφορές στο 5:06 και μετά το 5:40: