Πηγή: Katiousa 31/5/2021

Η κυβέρνηση και ο Χατζηδάκης βάζουν στο στόχαστρο το οκτάωρο και την κυριακάτικη αργία, επιτρέποντας να λειτουργούν τις Κυριακές ακόμα και οι επιχειρήσεις σκυροδέματος, ενώ οι όποιες υπερωρίες θα αμείβονται με αέρα κοπανιστό, στη πλαίσιο της… διευθέτησης!

Οι οικοδόμοι και οι εργάτες στις κατασκευές έδωσαν τη δική τους απάντηση σήμερα το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εργασίας. Έβαλαν το σύνθημα “ποτέ μπετό, ποτέ δουλειά την Κυριακή” και πέρασαν στην πράξη -αφού οι κυβερνώντες δεν παίρνουν από λόγια- με ένα επί τόπου, αυτοσχέδιο σεμινάριο παραγωγής σκυροδέματος, για να δει κι ο υπουργός αν μπορείς να φτιάξεις το μπετό την Κυριακή και να το ρίξεις τη Δευτέρα.

Οι κυβερνώντες έδειξαν ότι παραμένουν… “μπετόν-αρμέ” στη γραμμή της άγριας καταστολής για τους εργάτες και πέρασαν και αυτοί στην… πράξη, με γκλομπ και χημικά. Τον μόνο “διάλογο” που καταλαβαίνουν και μπορούν να κάνουν με τους εργάτες και τα ταξικά σωματεία, όπως αποδεικνύει και το βίντεο του ΠΑΜΕ, με την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

Οι οικοδόμοι όμως δε μασάν από καταστολή και δίνουν μήνυμα πως την Πέμπτη θα νεκρώσουν όλα τα γιαπιά.