Πηγή: Luben

Με τον πρέποντα τρόπο φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί η πορεία ενός ιστορικού browser, αγαπητές φίλες και φίλοι. Μιλάμε φυσικά για τον Internet Explorer, τον browser που εδώ και χρόνια, σε πολλά PC με Windows λειτουργεί μόνο μία φορά: Ανοίγει, κατεβάζει έναν άλλο browser και ξανακλείνει για πάντα.

Αν μη τι άλλο, ο IE κατάφερε κάτι άλλο, κάτι που κανένας άλλος ανταγωνιστής του δεν πέτυχε. Έγινε meme, οπότε η κληρονομιά του θα μας συντροφεύει για πάντα:

Όπως και να’χει, η ίδια η Microsoft φαίνεται να έχει κουραστεί από την επιτυχία του συγκεκριμένου εκθέματος μουσείου, οπότε προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να σταματήσει να το χρησιμοποιεί. Ένα από τα μέτρα που πήρε ήταν η δημιουργία ενός νέου browser το 2015, του Microsoft Edge, όμως κάποιοι ξεροκέφαλοι επιμένουν.

Έτσι, η Microsoft αποφάσισε ότι η 11η έκδοση του Explorer θα είναι η τελευταία. Κατά συνέπεια, στις 15 Ιουνίου 2022 θα σταματήσει να υποστηρίζεται, παρότι θα συνεχίσει να παρέχεται σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες εκδοχές των Windows 10. Όπως είπε το στέλεχος της Microsoft, Sean Lyndersay:

«Ανακοινώνουμε ότι το μέλλον του Internet Explorer στα Windows 10 βρίσκεται στον Microsoft Edge. Η desktop εφαρμογή του Internet Explorer 11 θα αποσυρθεί και δεν θα υποστηρίζεται από τις 15 Ιουνίου 2022, για ορισμένες εκδόσεις των Windows 10.»

Θα μας λείψει, αν και τρόπον τινά, θα είναι μαζί μας για πάντα: