Πηγή: Το Κουλούρι

Λύση στο πρόβλημα της εύρεσης στέγης για τους παίκτες των εκπομπών ριάλιτι, που συνήθως διαμένουν όλοι μαζί σε ένα σπίτι και το πλήθος των οποίων έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, έρχεται να δώσει ρύθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού που θα ισχύσει από 1/6.

Η ιδέα είναι απλή και προβλέπει τη μίσθωση των θεάτρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ούτως ώστε να μετατραπούν με τα κατάλληλα σκηνικά σε σπίτια ριάλιτι. Στην πρώτη πιλοτική φάση, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν ελάχιστα θέατρα ανά την επικράτεια, μιας και τα ριάλιτι σταματούν το καλοκαίρι.

Η αρχή γίνεται με το θέατρο «Εμπρός» στην περιοχή του Ψυρρή, στο οποίο η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζει σαλόνι, δωμάτια, κουζίνα και μπάνια προκειμένου να στεγάσει τους παίκτες του Greece’s Next Top Model 4.

Θα ακολουθήσουν άλλα τρία με τέσσερα θέατρα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος Ιουλίου, όμως από αρχές Σεπτεμβρίου η ζήτηση αναμένεται να φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, εκτιμάται ότι έως και 75% των θεάτρων θα μπορούσαν να αλλάξουν χρήση ήδη από την πρώτη χρονιά, με τον στόχο να έχει τεθεί στο 100% μέχρι το 2024.

«Ο αριθμός των παικτών σε εκπομπές ριάλιτι μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και όλοι αυτοί πρέπει κάπου να μένουν. Δεν γίνεται να μένουν σε διαμέρισμα. Τα θέατρα είναι κλειστά ούτως ή άλλως λόγω πανδημίας και κάθονται, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδανικά για τον σκοπό αυτό» αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου.

«Αλλάζουν διαρρύθμιση εύκολα, έχουν καλή ακουστική, καλό φωτισμό, όλος ο εξοπλισμός είναι ήδη εκεί και βέβαια τα νοίκια έχουν πέσει πολύ» προσθέτουν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι άνθρωποι θα λάβουν επιδόματα στήριξης τους επόμενους μήνες.