Βασίζεται σε ρεπορτάζ από Ημεροδρόμο, 902.gr

«Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα εργατιά», «Πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά – Καμία θυσία για τα αφεντικά», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Χιλιάδες απεργοί τονίζουν ότι η κυβέρνηση με το νόμο που θα φέρει το επόμενο διάστημα κηρύσσει τον πόλεμο στην εργατική τάξη. 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέλεξε να το καταργήσει, να επιβάλει ανεξάντλητα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα Συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο.

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη εν μέσω πανδημίας για την προστασία της υγείας.

Διατρανώνεται το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Aπεργιακή συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα του Βενιζέλου, όπου σωματεία και συνδικάτα στέλνουν μήνυμα αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Με συνθήματα, τραγούδια, πανό, οι απεργοί της Θεσσαλονίκης στέλνουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης των αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ωρου, για χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ακολουθούν πλάνα από τις απεργιακές συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη που δημοσίευσε ο Χρήστος Αβραμίδης. Στο πρώτο βίντεο μουσικοί διαδηλώνουν παίζοντας γνωστά αντιστασιακά κομμάτια, ενώ στο δεύτερο βίντεο φαίνονται οι απεργοί διανομείς με τα μηχανάκια τους.