Πηγή: EFSYN

Απορριπτική ήταν η διάταξη της 13ης τακτικής ανακρίτριας στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο 30χρονος προφυλακισμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού που τραυματίστηκε στις 9 Μαρτίου 2021 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Ν. Σμύρνη.

Ο κατηγορούμενος, τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. αποκαλεί με το προσωνύμιο «Ινδιάνος», επικαλούνταν στην αίτησή του οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο υποστήριζε ότι το επίμαχο διάστημα, βρισκόταν στην Ελευσίνα. Παράλληλα, αναφερόταν στις αντιφατικές καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας του, ο οποίος είναι πρώην γαμπρός του.

Ωστόσο, ο μάρτυρας αυτός, κατά την διάρκεια συμπληρωματικής εξέτασής του από την ανακρίτρια, επέμεινε στην αρχική του κατάθεση και πήρε πίσω τα περί πιέσεων από αστυνομικούς για να υποδείξει τον κατηγορούμενο ως δράστη της επίθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω μάρτυρας, το 2014, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 μηνών επειδή πραγματοποιούσε ψευδή τηλεφωνήματα στην αστυνομία για δήθεν επιθέσεις αναρχικών σε συγκεντρώσεις μελών της Χρυσής Αυγής.