Το Facebook μπλοκάρει συνεχώς τις κοινοποιήσεις της ιστοσελίδας “Αντώνης Διότιμος”. Μετά τον Οδυσσέα Ελύτη, το Γιάννη Ρίτσο, τον Πέρση ποιητή και συγγραφέα Φερεϋντούν Φαριάντ ήρθε η σειρά του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Facebook έχει μπλοκάρει δημοσιεύματα του Ημεροδρόμου ο οποίος στις 5 Ιούνη 2018 καταγγέλλει: “Κάθε άλλο παρά πρέπει να θεωρηθεί το θέμα ως λήξαν”. Ύστερα από τις διαστάσεις που πήρε η λογοκρισία που επιβλήθηκε στην ανάρτηση του Νίκου Μπογιόπουλου τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η καταγγελία επαληθεύεται. Το θέμα είναι βαθύτερο, έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και ξεπερνά τα όρια τόσο του λάθους όσο και της συγνώμης.

Τα κατά συρροήν… “εγκλήματα”

Η ανάρτηση του “Αντώνης Διότιμος” στο Facebook με τίτλο “Πού στηρίχθηκε η φασιστική προπαγάνδα στον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο;” μπλοκαρίστηκε από το Facebook για μία εβδομάδα, από τις 7 έως τις 14 Ιούνη 2018. Η ανάρτηση είναι το ομώνυμο κεφάλαιο του Αόρατου Πολέμου της ιστοσελίδας του Διότιμου www.dioti.gr. Πρόκειται για τον Ψυχολογικό Πόλεμο που υφίσταται ο άνθρωπος από τη στιγμή που ανοίγει τα μάτια του. Περιγράφει την εξέλιξη αυτού του πολέμου από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και τις τεχνικές που εφαρμόζονται για τη δηλητηρίαση της ανθρώπινης συνείδησης.

Με το ίδιο μήνυμα έχουν μπλοκαριστεί και προηγούμενες δημοσιεύσεις του Διότιμου. Η αιτιολόγηση της απαγόρευσης που αφορά στην παραβίαση κανονισμού του Facebook προκάλεσε ερωτηματικά και γι’ αυτό στο προηγούμενο μπλοκάρισμα ο Διότιμος διαμαρτυρήθηκε στον ειδικό χώρο του Facebook και ζήτησε να πληροφορηθεί ποιος είναι ο κανονισμός που παραβιάσθηκε και ποιες είναι “οι ομάδες που δε διαχειρίζεται”. Το Facebook αγνόησε το αίτημα-διαμαρτυρία και προχώρησε στο επόμενο μπλοκάρισμα που αφορούσε τη φασιστική προπαγάνδα.

Στη συνέχεια στις 22 Ιούνη 2018 το Facebook μπλόκαρε και το άρθρο του Αντώνη Δημητρίου: Η ροδιά που ξεφωνίζει την καινούργια ελπίδα που ανατέλλει που βασιζόταν σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη. Στις 16 Αυγούστου 2018 μπλόκαρε το δημοσίευμα που αφορούσε το ποίημα του πρόσφυγα στην Ελλάδα Πέρση ποιητή και συγγραφέα Φερεϋντούν Φαγιάντ: Ουρανός χωρίς διαβατήριο. Το προλόγισε ο Γιάννης Ρίτσος τον οποίο ο Φερεϋντούν θεωρούσε δάσκαλό του. Μόλις έληξε αυτό το μπλοκάρισμα ανακοινώθηκε στις 20 Αυγούστου 2018 νέο μπλοκάρισμα με αφορμή τη δημοσίευση του ποιήματος του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα“Ο ίσκιος της ψυχής μου”αυτή τη φορά ΠΡΙΝ γίνει κοινοποίηση του δημοσιεύματος σε Ομάδες. Η Ανάρτηση του δημοσιεύματος είχε γίνει στις 19 Αυγούστου, που είναι η επέτειος της δολοφονίας του Λόρκα από τους Φασίστες του Φράνκο.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πηγή: dioti.gr