Πηγή: Το Βατράχι

Την ανάγνωση ποιημάτων του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με ντουντούκες ώστε να αδειάζουν άμεσα οι πλατείες όπου παρατηρείται συνωστισμός μελετά η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, το σχέδιο προβλέπει περιπολίες οχημάτων της ΕΛΑΣ που θα έχουν μαγνητοφωνημένη ολόκληρη την ποιητική συλλογή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θα παίζουν μέσω μεγαφώνων στις πλατείες όπου διοργανώνονται κορωνοπάρτι το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, τα ποιήματα του βουλευτή είναι ικανά να αδειάσουν σε δευτερόλεπτα μια πλατεία, ωστόσο χαρακτηρίζουν το σχέδιο ως ‘ύστατο αποτρεπτικό μέτρο’ καθώς οι παρενέργειες από το άκουσμα ποιημάτων του βουλευτή δεν έχουν ακόμα ερευνηθεί πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την δημόσια ανάγνωση ποιημάτων του βουλευτή έχει καταδικάσει στο παρελθόν η Διεθνής Αμνηστία, χαρακτηρίζοντας την ‘απάνθρωπη’ και ‘κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου’ και μετά ξανά ‘απάνθρωπη’.

Ειδική αποστολή αναλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης

Εν τω μεταξύ, την άμεση αποστολή του Θάνου Πλεύρη στις πλατείες ώστε να ελεγχθεί η τήρηση των μέτρων αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την πολύ επιτυχημένη διείσδυση του βουλευτή στο άβατο των Εξαρχείων, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 στις 5 το πρωί.

Ο βουλευτής, ο οποίος είχε γυρίσει βίντεο στο οποίο ψυθίριζε χαράματα την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταργήσει το άβατο των Εξαρχείων, έχει ήδη εξοπλιστεί με σκούρο καφέ παντελόνι και πάνες ακράτειας στρατιωτικού τύπου, και αναμένεται να αναλάβει το ρόλο του τις επόμενες μέρες.