Πηγή: Το Κουλούρι

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο αποσυμπίεσης του lockdown, με την οριστική του άρση να φαίνεται πια στον ορίζοντα, ωστόσο ένα νέο μέτρο έρχεται να προστεθεί έστω και τώρα στη φαρέτρα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ, θα καλούνται να καταβάλουν όσοι στο εξής αποστέλλουν emoji στα κινητά τηλέφωνα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δε θα τηρούν τα μέτρα υγιεινής, φορώντας μάσκα προστασίας.

«Είναι λάθος τα emoji να δρουν ανεξέλεγκτα, δίνοντας το κακό παράδειγμα, καθώς μπορούν έτσι να παρασύρουν τους πολίτες. Θα πρέπει να τηρούν και αυτά τα μέτρα, να φοράνε μάσκες και να μην πίνουν, φιλιούνται, χορεύουν και αγκαλιάζονται», σχολίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στέλνοντας συμβολικά το πρώτο emoji δίχως μάσκα στον πρωθυπουργό.

Πλέον, σε κάθε αστυνομικό μπλόκο, οι άνδρες των αρχών θα έχουν το δικαίωμα να εξετάζουν και το κινητό τηλέφωνο κάθε πολίτη, ενώ δεν αποκλείεται κάθε SMS στο 13033 να πρέπει στο εξής να συνοδεύεται από emoji με μάσκα, ώστε να γίνει πιο εύκολα συνήθεια σε όλους.