Πηγή: Gazzeta 2/4/2021

Στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι μεταξύ των νέων περιοχών που μπαίνουν σε σκληρό lockdown είναι και η Χάλκη των Δωδεκανήσων, ωστόσο οι τοπικές αρχές του νησιού αποκαλύπτουν μιλώντας στο newsit.gr πως πρόκειται για… μπέρδεμα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε: «Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου. Η Ρόδος έχει 124 ενεργά κρούσματα όταν στις 23 Μαρτίου είχε μόλις 38, τα κρούσματα έχουν δηλαδή υπερτριπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες, ενώ στη Χάλκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή έξι ενεργά κρούσματα όταν μέχρι και τις 24 Μαρτίου δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα».

Ο δήμαρχος του νησιού Άγγελος Φραγκάκης, μιλώντας στο newsit.gr δήλωσε έκπληκτος από την απόφαση να μπει η Χάλκη μεταξύ των περιοχών του υγειονομικού χάρτη με χρωματισμό βαθύ κόκκινο. Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης δεν προκύπτει από κανένα αρμόδιο φορέα με τον οποίο μίλησε ότι στη Χάλκη εντοπίστηκαν έξι κρούσματα. «Μίλησα με το γιατρό του νησιού, το νοσοκομείο και την περιφέρεια και κανένας δεν μου είπε ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα στο νησί. Όλοι κι όλοι είμαστε 200 άτομα αν είχε υπάρξει έστω κι ένα κρούσμα θα μαθαίνονταν. Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος».

Για να συμπληρώσει: «Επικοινώνησα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με ενημέρωσαν ενημέρωσαν ότι εκ παραδρομής ανακοινώθηκε το σκληρό lockdown στην Χάλκη του Νομού Δωδεκανήσου αντί της Χάλκης στην Λάρισα».