Φωτο αρχείου

Πηγή: TPP

Συγκεκριμένα, η τροπολογία που έχει κατατεθεί στο κατεπείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις έκτακτες ρυθμίσεις λόγω κορονοϊού, προβλέπει την καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα, τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014.

Ο σκοπός, όπως αναφέρεται, είναι «η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών τους λόγω του κορονοϊού», αλλά και η «ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου τους». Η επιχορήγηση προβλέπεται να είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφιστεί με άλλες υποχρεώσεις.

Το ύψος της επιχορήγησης δεν είναι ακόμα γνωστό, καθώς όπως αναφέρεται, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις χορήγησής της ανά δικαιούχο και κάθε άλλο διαδικαστικό θέμα, προβλέπεται ότι θα οριστούν με Κοινή Υπουργικη΄Απόφαση.

Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή απόφοιτοι Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με δεκαετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Ολόκληρη η τροπολογία:

Εκκλησία Επιχορήγηση by Θάνος Καμήλαλης