Πηγή: Ημεροδρόμος

Από το Facebook του Νίκου Μπογιόπουλου 
– Τον Γενάρη του 2020 το τακτικό προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν 67.096 άτομα. Ενα χρόνο μετά, τον Γενάρη του 2021, είναι 71.644. Δηλαδη αύξηση διορισμών των μονίμων υπηρετούντων στο υπουργείο του Χρυσοχοίδη – εν μέσω πανδημίας – κατά 4.548 άτομα…
– Τον Γενάρη του 2020 το τακτικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας ήταν 78.220 άτομα. Ενα χρόνο μετά, τον Γενάρη του 2021, είναι 76.540. Δηλαδη μείωση μονίμων υπηρετούντων στο υπουργείο Υγείας – εν μέσω πανδημίας – κατά 1.680 άτομα!
– Τα στοιχεία είναι του υπουργείου Εσωτερικών και περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (apografi.gov.gr) και αφορούν το Τακτικό
προσωπικό (εκτός ΝΠΙΔ) μέχρι και τον μήνα της τελευταίας διαθέσιμης απογραφής (Ιανουάριος ’21 (http://interops.ydmed.gov.gr/month/monthly.phphttp://interops.ydmed.gov.gr/).
– Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον χρόνο της πανδημίας (Γενάρης ’20 – Γενάρης ’21) η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα όργιο συμβάσεων ορισμένου χρόνου, συμβάσεων έργου και ωρομίσθιων συμβάσεων που έχουν διπλασιαστεί από πέρσι και για το υπουργείο Υγείας ξεπερνούν τις 38.000 (συμπεριλαμβανομένων των ΝΠΙΔ) από περίπου 15.500 πέρσι.
– Αυτή είναι η περίφημη “ενίσχυση” του ΕΣΥ μέσα στην πανδημία: ΜΕΙΩΣΗ του τακτικού προσωπικού κατά 1.680 άτομα (εκτός ΝΠΙΔ – όπου και εδώ οι αναιμικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού ανέρχονται σε μόλις 446 άτομα) την ώρα που στο Δημόσιας Τάξης οι διορισμοί ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ κατά 4.548 άτομα.
– Αυτή είναι η περίφημη “ενίσχυση” του ΕΣΥ. Την ώρα που το σύστημα Υγείας έχει ανάγκη από Διορισμούς Μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, με εκπαίδευση, οργάνωση και κατανομή του τέτοια ώστε να στηριχτεί στο σύστημα Υγείας που έχει καταρρεύσει και να αντιμετωπιστεί η πανδημία, αυτοί επιδίδονται στην τακτική του έκτακτου, αναλώσιμου, με ημερομηνία λήξης προσωπικού!
– Αυτά είναι τα στοιχεία (τα δικά τους στοιχεία – ομολογία). Τα οποία, φυσικά, δεν τα λένε όταν κάνουν διαγγέλματα. Ας τα έχουμε υπόψη μας όταν ο Μητσοτάκης, ο Κικίλιας, ο Κοντοζαμάνης μιλούν για τις χιλιάδες, πολλές χιλιάδες, πάρα πολλές χιλιάδες… “προσλήψεις” γιατρών και νοσηλευτών.

– Τον Γενάρη του 2020 το τακτικό προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν 67.096 άτομα. Ενα χρόνο μετά, τον…

Posted by Μπογιόπουλος Νίκος on Sunday, 28 March 2021