Πηγή: Katiousa

Η χρήση ενός μεγάλου αριθμού αστυνομικών για τη φύλαξη πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και πάσης φύσεως (ανθυπο)σελέμπριτι δεν αποτελεί ακριβώς μυστικό, αφού κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι τεράστιοι αριθμοί που διατίθενται αντί για την πάταξη του εγκλήματος στην αντικατάσταση του ρόλου ιδιωτικών σεκιούριτι για (συχνά κατά φαντασίαν) VIP.

Υπό αυτή την έννοια, η ανάρτηση του αντιδημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Χρήστου Τσεμπέρη, ότι αστυνομικοί και περιπολικά του τοπικού Α.Τ. και Τμήματος Ασφαλείας διατίθενται για τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη, δε φάνηκε ως ιδέα τόσο εξωφρενική όσο θα αναμενόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Εξάλλου μόλις πριν από λίγους μήνες αποκαλυπτόταν ότι ο κατά δήλωσή του δημοσιογράφος – παρουσιαστής φερόταν ανάμεσα στους χρηματοδοτούμενους της λίστας Πέτσα, για ιστοσελίδες -βιτρίνα, ενώ τελικά μετά το σάλο η τιμολόγηση των ποσών δεν πραγματοποιήθηκε. Η ανάρτηση του αντιδημάρχου στο facebook ανέφερε τα εξής:

“Στα δικά μας τώρα, τα τοπικά. Την ώρα που άνδρες και γυναίκες στο ΑΤ και το Τ. Ασφαλείας Ραφήνας Πικερμίου παλεύουν κυριολεκτικά με την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή και την αδιανόητη υποστελέχωση με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, να βγάλουν έστω βάρδιες και να κάνουν τα δέοντα, οι ανεκδιήγητοι επιτελικοί του “κοίτα Μιχάλη μου το χάλι σου” ΑΦΑΙΡΟΥΝ περιπολικά και στελέχη για να “φυλάνε” τον κο Φουρθιώτη επί 24ώρου βάσεως. Και αυτοί του Υπουργείου του σερίφη μιλάνε για την ασφάλεια του πολίτη και δεν ντρέπονται. Ούτε ένα γραμμάριο τσίπας δεν έχει μείνει”.

Μετά τον ντόρο, η ΕΛ.ΑΣ, υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία διαψεύδει ότι έχει διαθέσει φρουρά για τη “φύλαξη δημοσιογράφων”, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στο Φουρθιώτη, υπονοώντας μάλλον ότι είναι όντως δημοσιογράφος, κι αποδεικνύοντας έτσι πως παρά τις φήμες η αστυνομία ως θεσμός διαθέτει λεπτό χιούμορ.