Πηγή: Katiousa

Όλα πήγαιναν υπέροχα στο εθνεγερτήριο υπερθέαμα, σε μια παρέλαση που ταιριάζει γάντι σε έναν εορτασμό όπως θα τον ήθελαν πάντα οι κυρίαρχοι, από τις ελίτ για τις ελίτ παρέα με τους κολλητούς τους, σε κλειστό κύκλο, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και το λαό απόντα και τηλεθεατή – καταναλωτή εθνικής υπερηφάνειας.

Τι φορεσιές, τι Λέοπαρντ, τι Ραφάλ (τα οποία για να τιμήσει ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας μίλησε γαλλικά, ενώ τα γερμανικού σχεδιασμού άρματα αδικήθηκαν, προφανώς γιατί δεν υπήρχε εύκαιρος γερμανόφωνος), τι F-16 και Μιράζ να σκίζουν τους αιθέρες, συναγωνιζόμενα τον “γλυκό ήχο των τανκς”, όπως τον περιέγραψαν οι παρουσιαστές, προκαλώντας ρίγη σε κάθε νοσταλγό της εθνοσωτηρίου. Μέχρι και η ομάδα ΔΙΑΣ παρήλασε, προφανώς με βαθιά θλίψη, καθώς σε ακτίνα χιλιομέτρων δεν υπήρχε κανείς διαθέσιμος για να δείρει.

Δυστυχώς όμως τα αγριογούρουνα και τα άλογα είχαν φάει κάτι αηδίες, για να παραφράσουμε και μια γνωστή ατάκα από τον Αστερίξ, επιδεικνύοντας την ασέβειά τους, σε μια τόσο ιερή στιγμή. Ο λόγος για τα άλογα του ιππικού, ενός highlight της φετινής παρέλασης, τα οποία τίμησαν με τον δικό τους, απόλυτα ταιριαστό τρόπο τους επισήμους, αφήνοντας το στίγμα τους στην άσφαλτο.

Είναι φανερό πως έχουμε να κάνουμε με άλλη μία ανθελληνική συνωμοσία. Αφού διέδωσαν σκόπιμα τον ιό για να τσακίσουν την οικονομία μας, οι αριστεροί σαμποτέρ αλλοίωσαν τις τροφές των αλόγων. θέλοντας να λερώσουν -κυριολεκτικά- και να αμαυρωσουν -προς το καφέ- το μεγαλειώδες γεγονός και τους υψηλούς προσκεκλημένους μας. Αλλά οι βρώμικες εθνομηδενιστικές συνωμοσίες θα πέσουν στο κενό -ή στην άσφαλτο, δίπλα στις ακαθαρσίες του αλόγου και τον θρίαμβο του παραλόγου.