Press Conference held by the Mayor of Athens, Kostas Mpakogiannis, regarding the program "Adopt your City", in Athens, on Nov. 25, 2019 / Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με το πρόγραμμα `Υιοθέτησε την Πόλη σου`, στην Αθήνα, στις 25 Νοεμβρίου, 2019

Πηγή: Katiousa

Σε μια επαίσχυντη σύμπραξη, οι δημοτικές παρατάξεις του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη όπως και οι δύο σύμβουλοι της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καταψηφίσουν ψήφισμα αλληλεγγύης στο γιατρό Κώστα Καταραχιά, ενώ και η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου δε στήριξε το ψήφισμα. Ανάμεσα στις παρατάξεις που υπερψήφισαν το ψήφισμα ήταν και η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας.

Ο Κ. Καταραχιάς βρίσκεται σε συνδικαλιστικό διωγμό, καθώς, ως πρόεδρος των Εργαζομένων στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων στο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας. Αρχικά, ο “ανυπάκουος” γιατρός μετατέθηκε εκδικητικά στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία, χωρίς να έχει σχέση με το αντικείμενο, ενώ στη συνέχεια του γνωστοποιήθηκε πριν λίγες μέρες ότι η σύμβασή του λήγει. Μάλιστα, την ώρα που η κυβέρνηση διαδίδει fake news ότι δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί στην Ελλάδα να καλύψουν τις απαραίτητες θέσεις και στήνει επικοινωνιακά σόου με την επίταξη ιδιωτών γιατρών – ανάμεσά τους και εθελοντών που ήδη πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους-, ο Καταραχιάς γίνεται ο μοναδικός γιατρός πανελλαδικά που βλέπει τη σύμβασή του να λήγει αυτό το διάστημα αντί να παραταθεί ως τον Οκτώβριο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενώ ο ίδιος ο γιατρός ήταν παρών κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος, δεν το επιτράπηκε να μιλήσει. Ο ίδιος σε ανάρτησή του, καταγγέλλει τις δυνάμεις που συνέπραξαν στην απόρριψη του κειμένου με αισχρές δικαιολογίες πως τάχα “δεν έχει τα προσόντα” και προσθέτει πως είναι ο πρώτος πρόεδρος σωματείου στο δημόσιο που απολύεται μετά τη μεταπολίτευση.

“Σε 5 εργάσιμες μέρες απολυομαι εν μέσω κατάρρευσης των νοσοκομείων και επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών! Είναι η κορύφωση της προσπάθειας διάλυσης του δικαιώματος να έχουμε συνδικάτα ! Είναι έγκλημα προφανώς να απολύεις γιατρό αυτή την στιγμή και μάλιστα ενώ είμαι μετακινημενος στη ΜΕΘ κοβιντ του Σωτηρία! Χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας προτάθηκε ψήφισμα ενάντια στην απόλυση μου και Μπακογιάννης μαζί με τους χρυσαυγιτες το μπλοκαραν λέγοντας χυδαία ψέματα ότι δεν έχω μόρια και προσόντα γι’αυτό απολυομαι! Δυστυχώς και ο Γερουλάνος είπε παρόμοια πράγματα”. Είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή το ξήλωμα του συνδικαλισμού ξεκινώντας από εμένα και έπεται ο νόμος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Είναι η πρώτη απόλυση προέδρου σωματείου στο δημόσιο μετά το 1974. Δεν τους νοιάζουν οι ζωές των ανθρώπων μόνο ο τσαμπουκας στους αγωνιστές γιατρούς και υγειονομικούς! Όλες και όλοι αύριο Τετάρτη 24 Μάρτη 8:30πμ στον Άγιο Σάββα! Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες δυναμικά! Δεν θα περάσει!”.

Με πληροφορίες από The Press Project