Πηγή: The  Press Project

«Ήταν μία εφιαλτική εφημερία για ακόμα μία φορά» δήλωσε στο Μega ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό». Πρόσθεσε ότι «λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου». Τόνισε ότι είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ να μπουν στο παιχνίδι και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία» καθώς «είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ορόφους εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία με πλήρως επανδρωμένες μονάδες, με γιατρούς υψηλού επιπέδου».

Οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν «σπάσει» το φράγμα των 2.000 και, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι στη χώρα μας είναι 674. Σχεδόν 200 ασθενείς εισήχθησαν στο σύστημα Υγείας και στις εφημερίες των νοσοκομείων μέσα σε 24 ώρες, μέχρι το πρωί της Κυριακής.

«Είμαστε περίπου στους 6-7 διασωληνωμένους που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ» ανέφερε επίσης, προσθέτοντας ότι «δεν χωράνε πλέον οι ασθενείς στο νοσοκομείο». Τόνισε ότι ο «Ευαγγελισμός» όπως και άλλα μεγάλα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου και πολλές κλίνες έγιναν Covid. Είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ να μπουν στο παιχνίδι και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία» καθώς «είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ορόφους εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία με πλήρως επανδρωμένες μονάδες, με γιατρούς υψηλού επιπέδου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αρκεί η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, τόνισε ότι «οι ανάγκες είναι πάρα πολύ περισσότερες και δεν είναι μόνο θέμα να επιστρατευτούν οι ιδιώτες. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν συνάδερφοι που έχουν τελειώσει την ειδικότητα και έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους και θα μπορούσαν να προσληφθούν όλοι».

Σύμφωνα μάλιστα με σοβαρότατη καταγγελία του Πάνου Παπανικολάου, γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίς των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) «Δευτέρα 22/3/21 ώρα 9.37 πμ στην Αττική 105 ασθενείς βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους σε πρόχειρους αναπνευστήρες».

 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον 902.gr, σε δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, σημειώνει ότι 12 ασθενείς περιμένουν στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) για διακομιδή. Στα ΤΕΠ εξετάστηκαν 193 θετικοί και καθεμία από τις κλινικές που λειτουργούν ως Covid έχει περίπου 100 νοσηλευόμενους. Συνολικά υπάρχουν 200 νοσηλευόμενοι στις 5 κλινικές Covid. Η επέκταση που γίνεται προς την Γ Παθολογική κλινική είναι σε θαλάμους μη κλειστούς (απέναντι από σαλόνι) με πρόσβαση στον καθένα…

Κραυγή αγωνίας και από το γεμάτο και υπό τεράστια πίεση «Σωτηρία»

Η ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι γιατροί και οι νοσηλευτές στις ΜΕΘ είναι τεράστια, εκτός από την αδιανόητη κόπωση που τους έχει πλέον «γονατίσει».

Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στο iatropedia.gr, η Αντωνία Κουτσούκου, Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας και Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Γεμίσαμε! Δεν υπάρχουν πλέον επιλογές! Ξέρετε τι συναισθηματική πίεση έχουμε; Να σε παίρνουν και να σου λένε “Διασωληνώθηκε ένας 50 ετών ή 60 ετών! Τι να κάνουμε;” Και να μην έχεις κρεβάτι και να τρελαίνεσαι… Να προσπαθείς να βρεις πως θα τον κρατήσεις. Η ψυχολογική πίεση είναι τεράστια. Κι όλοι προσπαθούμε, μήπως κάποιος είναι καλύτερα και μπορεί να βγει, για να εξασφαλίσουμε ένα επιπλέον κρεβάτι. Μπορείτε να το διανοηθείτε αυτό;