Πηγή: 902.gr

Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία, αντί να επιτάξει -χωρίς αποζημίωση- τον ιδιωτικό τομέα Υγείας και αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, εντείνει την τρομοκράτηση σε όσους διεκδικούν τα αυτονόητα και επισημαίνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής.

Η νέα επιχείρηση τρομοκράτησης αφορά τον Α. Σιούλη μέλος του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), ο οποίος καλέστηκε για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Τον Νοέμβρη του 2020 ο Α. Σιούλης είχε δηλώσει ότι η εφημερία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ άρχιζε χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ.

Την κλήση καταγγέλλει η ΕΝΙΘ, σημειώνοντας πως «μετά τις κλήσεις σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, της Προέδρου της ΕΝΙΘ, την μεθοδευμένη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” και μια σειρά σοβαρών διώξεων αγωνιζόμενων υγειονομικών, καλείται σε απολογία σχετικά με τις “αξιόποινες πράξεις: α) Διασπορά ψευδών ειδήσεων και β) Απειλή διάπραξης εγκλημάτων μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ”».

Η ΕΝΙΘ σημειώνει ότι «Όσα είπε ο συνάδελφος Α. Σιούλης ήταν αλήθεια και απόλυτα τεκμηριωμένα» και προσθέτει πως «η κλήση σε απολογία εντάσσεται στη μεθοδευμένη κυβερνητική τακτική της κλιμάκωσης των διώξεων όσων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή του λαού και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το συγκεκριμένο κατηγορητήριο αποτελεί άλλη μια προσπάθεια μετακύλισης  των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης στους γιατρούς».

Τονίζει ότι «Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, για την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή του λαού και των εργαζόμενων. Θα συνεχίσουν να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται».