Από Sputnik

Πηγή: Sputnik

Σε μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν διανομείς με αφορμή το τροχαίο που έγινε την προηγούμενη βδομάδα έξω από τη Βουλή.

Οδηγοί delivery πραγματοποιήσαν μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας, με αφετηρία την Πλατεία Κλαυθμώνος και προορισμό τη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Μετά την πορεία, οι διανομείς επέστρεψαν έξω από τη Βουλή, απλώνοντας τα κράνη τους στο οδόστρωμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κλούβες των ΜΑΤ και η αύρα της αστυνομίας είχαν κλείσει τον δρόμο, εμποδίζοντας στους διαμαρτυρόμενους να φτάσουν στο σημείο που σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο.

Από Sputnik

Αίτημά τους είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για το τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην είσοδο της Βουλής, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα. Οι διανομείς πραγματοποιούν πορεία για όλους τους συναδέλφους τους που έχουν χάσει τη ζωή τους άδικα, όπως αναφέρουν.

Από Sputnik

«Από την πρώτη στιγμή, δόθηκε η εντύπωση προσπάθειας συγκάλυψης καθώς αυτόπτης μάρτυρας και συνάδελφος, τραμπουκίστηκε λεκτικά από τροχονόμο. Μετά από πίεση μέσω των social media, το θέμα αναδείχτηκε και αποσαφηνίστηκε ότι το όχημα ήταν της συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη» αναφέρουν στο κάλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή με υπηρεσιακό όχημα συνοδείας της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη. Ο άτυχος νέος, δίνει ζωή σε έξι ασθενείς, δωρίζοντας τα όργανά του. Όπως είναι ήδη γνωστό, όλα τα μοσχεύματα θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα, εκτός από τους πνεύμονες που θα δοθούν σε ασθενείς στην Ιταλία.

Χθες, έγινε γνωστό ότι υπάρχει και τρίτος αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου ο οποίος θα προσέλθει για κατάθεση. Ήδη έχει καταθέσει ο υπάλληλος delivery και ένας οδηγός ταξί. Ο οδηγός delivery φέρεται να κατέθεσε ότι ο 23χρονος ανέβαινε κανονικά από την πλατεία Συντάγματος τη Βασιλίσσης Σοφίας, με το φανάρι της εισόδου της Βουλής πράσινο. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων κινούνταν στο ρεύμα προς την πλατεία Συντάγματος, και έστριψε απότομα αριστερά για να μπει στη Βουλή, κάτι που απαγορεύεται αφού δεν υπάρχει στο σημείο αυτό σηματοδότης προς το εσωτερικό του Κοινοβουλίου.

Ο Ιάσονας δεν πρόλαβε να σταματήσει, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα του να «καρφωθεί» στο πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου.