Πηγή: In.gr

Στα μαλακά έπεσε ο αστυνομικός των ΜΑΤ για την καταστροφή της ανθοδέσμης που άφησε γυναίκα στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπου στις 6 Δεκεμβρίου του 2020.

Κατώτερη πειθαρχική ποινή

Σύμφωνα με τo astynomiko.gr στον αστυνομικό -η ενέργεια του οποίου είχε θεωρηθεί προσβλητική για τη μνήμη του Γρηγορόπουλου- επιβλήθηκε ποινή «χάδι, ενώ επικαλείται το Star που μετέδωσε ότι η ΕΔΕ τελείωσε, όχι σε δεκαπέντε μέρες όπως είχε πει ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, επιβάλλοντας στον υπαρχιφύλακα «την κατώτερη πειθαρχική ποινή και εκκρεμεί τυχόν άσκηση προσφυγής».

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται λόγος για μια απλή «επίπληξη» και μάλιστα ο αστυνομικός έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα για να την διαγράψει από τον υπηρεσιακό του φάκελο.

Η έρευνα είχε ανατεθεί στον πρώην Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Γιώργο Γιάννινα, νυν Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, και αφορούσε «την επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Παραμένει στην υπηρεσία του

Στις εικόνες είχε καταγραφεί ο αστυνομικός να καταστρέφει την ανθοδέσμη χτυπώντας την στην πλάτη συναδέλφου του και να γελά. Το βίντεο είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου και είχε προκαλέσει εξαιρετικά άσχημη εντύπωση ενώ υπενθυμίζεται ότι είχε τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση συναθροίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το astynomiko.gr, ο συγκεκριμένος αστυνομικός παραμένει στην υπηρεσία του.

Υπενθυμίζεται ότι τις ημέρες εκείνες του περασμένου Δεκεμβρίου, ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας στη βουλή είχε δηλώσει ότι «ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη» ενώ είχε δεχτεί πυρά από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη για «ακροδεξιούς θύλακες» μέσα στην αστυνομία.

Το σύνολο της αντιπολίτευσης είχε καταδικάσει την ενέργεια του αστυνομικού κάνοντας λόγο για βεβήλωση της μνήμης ενός 15χρονου δολοφονημένου παιδιού.