Πηγή: Katiousa

Ο Μητσοτάκης ζητά υποκριτικά να κατέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και ο Άδωνις αναλαμβάνει να δείξει πώς εφαρμόζεται η γραμμή στην πράξη, εκτιμώντας “ψύχραιμα και νηφάλια” πως η “Αριστερά μεταδίδει σκόπιμα τον ιό”. Μπορεί βέβαια να εισέπραξε μια πανηγυρική διάψευση της προπαγάνδας του για την “κορονοσυγκέντρωση” στις 7 Οκτώβρη στη δίκη της ΧΑ, αλλά δεν απευθύνεται σε νοήμον κοινό, για να τον προβληματίζει αυτό.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων τα εξής -σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση που έκανε ο ίδιος ο σταθμός.

«Εδώ, είμαστε φυλακισμένοι σε έναν ανήθικο εκβιασμό της Αριστεράς. Ξέρουν ότι δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε διότι αυτό θα επιβαρύνει το ιό. Ξέρουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων θα φέρει περαιτέρω καραντίνα, κι άρα περαιτέρω δυσαρέσκεια στα μαγαζιά, περαιτέρω δυσαρέσκεια στον κόσμο που είναι σπίτι και ούτω καθεξής. – Το κάνουν επί σκοπώ για να διαδώσουν τον ιό, το κάνουν με δόλο. Για να διαδώσουν τον ιό. Για να κρατήσουν την Ελλάδα δεμένη στην καραντίνα. Και μετά να βγαίνουν και να κατηγορούν την κυβέρνηση για την καραντίνα. Αυτό το εξήγησα πολύ ωραία για όσους δεν το είχαν καταλάβει…».

Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να περάσει όλη την αντιλαϊκή της ατζέντα εν μέσω πανδημίας, αλλά κρατά το “ηθικό πλεονέκτημα” για τον εαυτό της και βλέπει ανηθικότητα στην αντίδραση και όχι στη δική της δράση.

«Ένα μικρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, της Αριστεράς, και της άκρας Αριστεράς, αποφάσισε να αποσχιστεί από την εθνική προσπάθεια, και να εκβιάσει το υπόλοιπο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα θυσιάσουμε την Δημοκρατία γι’ αυτό αλλά θα τους θυμόμαστε».

Το ίδιο ακριβώς αφήγημα επιλέγει και για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

Μα και η κ. Κούρτοβικ εκβιάζει. Πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα του Κουφοντίνα, αλλιώς θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή. Ήταν απολύτως ξεκάθαρη στο τι είπε. Αν δεν απελευθερωθεί ο Κουφοντίνας, θα προκαλέσουμε κοινωνική αναταραχή…

Και όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να δώσει μια ημερομηνία για το ασφαλές άνοιγμα της αγοράς, έριξε πάλι την μπάλα στην κερκίδα, μιλώντας για το μόνο θέμα που ήταν αποφασισμένος να “αναλύσει”.

Όσο οι διαδηλώσεις είναι στους δρόμους οι επαγγελματίες δεν θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να καταστρέψει την Ελλάδα για να αποκομίσει ο ίδιος δήθεν πολιτικά οφέλη. Στο τέλος δεν θα έχει ούτε πολιτικά οφέλη. Γιατί θα χάσει από όλο αυτό αλλά θα έχει προκαλέσει μεγάλη ζημία στην Ελλάδα. Όταν είπε «δέχομαι το ρίσκο», στο μυαλό του είχε σχέδιο, δεν το είπε έτσι δεν ήταν τυχαίο».

Τελικά βρέθηκε ο υπεύθυνος για τη διασπορά του ιού. Δεν είναι οι Κινέζοι, δεν είναι τα αφεντικά, δεν είναι οι συγκοινωνίες -τίποτα από όλα αυτά. Είναι η Αριστερά που βγαίνει στους δρόμους και εκβιάζει την κοινωνία. Σε επόμενη παρέμβαση του Γεωργιάδη, μπορεί να ακούσουμε πώς αριστεροί επιστήμονες δημιούργησαν τον ιό και οδήγησαν στην εξάπλωσή του, για να εκβιάσουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Υγ: η φωτογραφία που επιλέξαμε είναι από το προσωπικό προφίλ της Β. Δημαρέση, από το δημοσιογραφικό δίδυμο της εκπομπής που φιλοξένησε τον Αδ. Γεωργιάδη και τον στρίμωξε με τις δύσκολες και αμερόληπτες ερωτήσεις του.