Πηγή: Anatropinews

Με non paper η Νέα Δημοκρατία δίνει τη γραμμή υπεράσπισης στους βουλευτές και τα στελέχη της ώστε να αντιμετωπίσει τη γενική κατακραυγή, μετά την αστυνομική βία και τους ξυλοδαρμούς στη Νέα Σμύρνη.

Ανάμεσα σε προπαγάνδα και ψέματα όμως στο συγκεκριμένο έγγραφο κάνει και ένα άλλο «ατόπημα» θυμίζοντας εποχές χούντας.

Για να μπορέσει να αμυνθεί, προσπαθεί να στοχοποιήσει τον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε δίνοντας -χωρίς εισαγγελική εντολή- το όνομα του νεαρού και τις πολιτικές του πεποιθήσεις, υπονοώντας βέβαια πως πολίτες της «ευρύτερης αριστεράς» είναι δεύτερης κατηγορίας και ανυπόληπτοι!

Αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία μετά τα βίντεο που προβλήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα

Παρά την πρώτη αντίδραση της Αστυνομίας η οποία με ψέματα προσπάθησε να καλύψει το περιστατικό, οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα δεν άφηναν περιθώριο πως όλα τινάζονταν στον αέρα.

Έτσι απέναντι στα βίντεο των πολιτών που κατέγραψαν τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό, άρχισε να στήνεται στα υπόγεια του Μαξίμου και της Πειραιώς, η γραμμή άμυνας με φακέλωμα και συγκεκριμένα:

  • Δημοσιοποίηση του ονόματος και του επωνύμου του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε
  • Αναφορές στην πολιτική του επιλογή
  • Βαρύτατες κατηγορίες ότι πήγε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού
  • Ψέματα περί σύλληψής του σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Η εντολή δόθηκε το βράδυ της Κυριακής από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μέσα από το «non paper» που έστειλε στους βουλευτές και τα στελέχη, το γνωστό «Σφυγμό της Ημέρας».

Όπως φαίνεται στο σχετικό απόσπασμα, η Νέα Δημοκρατία(επάνω) δίνει εντολή για το πως θα απαντάνε τα στελέχη. Τους δίνει εντολή να γνωστοποιήσουν το ονοματεπώνυμο του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε και να τον κατηγορήσουν ότι πήγε να αφαιρέσει το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Παππάς ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τη γραμμή του κόμματος την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

  • Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του νεαρού μιλώντας στο Open.

Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι πήγε να αφαιρέσει όπλο, έκανε λόγο για την πολιτική του δράση και υποστήριξε αναληθώς ότι είχε συλληφθεί σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

  • Λίγη ώρα μετά ανέλαβε υπηρεσία ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Και ο Μάκης Βορίδης στην τοποθέτησή του χρησιμοποίηση τα επιχειρήματα των υπογείων του Μαξίμου και της Πειραιώς.