Πηγή: Katiousa

Μόνο δημόσια συγγνώμη δεν απαίτησε η ΕΛΑΣ να ζητήσουν οι 11 πολίτες που, αφού έφαγαν το ξύλο της αρκούδας από αστυνομικούς, όπως καταγράφηκε ενώπιον του πανελληνίου στη Νέα Σμύρνη, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Τι κι αν τόσο οι μαρτυρίες των αυτοπτών, όσο και το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψαν καταδεικνύει ανάγλυφα την παντελώς απρόκλητη βίαιη επίθεση των οργάνων της τάξης κατά πολιτών που απλώς διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμου σε οικογένεια, η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των 11 προσαχθέντων, φορτώνοντάς τους παραβίαση των μισών άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες κατηγορούνται για διασπορά του κορονοϊού – ενώ από τα βίντεο είναι φανερό ότι αν κάποιοι παραβίασαν τα μέτρα ήταν οι αστυνομικοί που με μένος συγχρωτίστηκαν για να πέσουν πάνω στο νεαρό που ξυλοκοπήθηκε-, αντίσταση, εξύβριση και διατάραξη κοινωνικής ειρήνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 11 προσαχθέντες αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι περίπου κατά τα μεσάνυχτα, ενώ νωρίτερα το ΚΚΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο υπουργείο Προ.πο για την απελευθέρωση των προσαχθέντων, με τους Χρήστο Κατσώτη, βουλευτή του κόμματος, και τους δημ. συμβούλους της ΛΑΣΥ Νέας Σμύρνης Γ. Κιουλάνη και Α. Βρεττό να πηγαίνουν στη ΓΑΔΑ με το ίδιο αίτημα.

Παρέμβαση του ΚΚΕ στο υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη και στην ΓΑΔΑ για να αφεθούν ελεύθεροι οι 11 προσαχθέντες.

Είναι ολοφάνερο ότι η αποθράσυνση της ΕΛ.ΑΣ είναι τέτοια, που ζητάει και τα ρέστα από τα ίδια της τα θύματα, ακόμα κι όταν τα τεκμήρια που αποδεικνύουν την πραγματικότητα είναι τόσο συντριπτικά. Μια αποθράσυνση που προφανώς πηγάζει από την αίσθηση παντοδυναμίας που τους καλλιεργεί η πολιτική της ηγεσία, που ξεκάθαρα θεωρεί πως έτσι συσπειρώνει τη βάση της, αλλά κι ετοιμάζει την επόμενη μέρα στον κοινωνικό και οικονομικό ζόφο που ήδη διαγράφεται στον ορίζοντα.

Με πληροφορίες από 902.gr