Πηγή: The Press Project

«Η κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην καταλήξει ο Δημήτρης Κουφοντίνας», σημείωσε, ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνοντας ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε νεκρό απεργό πείνας στη χώρα μας».

O πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Real fm δήλωσε με νόημα πως «η διαδικασία του σωφρονισμού πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξία, αλλά και στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «είναι άλλο πράγμα η απαξία των πράξεων του κρατούμενου και άλλο τα ζητήματα που προκύπτουν από το κράτος δικαίου και το σωφρονιστικό δίκαιο».

Σε συνομιλία του με το ethnos.gr – είπε ότι θα πρέπει, αν δεν του έχουν δοθεί όλα τα έγγραφα, να τα λάβει από τις αρμόδιες Αρχές.

Υποστηρίζει, δε, ότι δεν διαφοροποιείται από τη Νέα Δημοκρατία, εξηγώντας χαρακτηριστικά: «Με βάση την αρχή τους κράτους δικαίου αυτός που κάνει απεργία πείνας θα πρέπει οπωσδήποτε αν φτάσει να αντιμετωπίζει κίνδυνο η ζωής του, το κράτος να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο κι αυτό έκανε ο αρμόδιος εισαγγελέας που διέταξε τη σίτισή του».

«Να πάει στα δικαστήρια αλλά για να πάει πρέπει να έχει όλα τα χαρτιά. Αν τα ζητάει θα πρέπει να μεσολαβήσει ο Συνήγορος του Πολίτη για να ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντά του», επισημαίνει ο κ. Τζαβάρας και προσθέτει ότι θα πρέπει να του δοθούν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τη νομοθεσία.