Αλιεύσαμε από το facebook του Γιάννη Μακριδάκη

Χίος, μηδενικά κρούσματα, μηδέν νοσηλείες για πάνω από έναν μήνα από τις γιορτές κ μετά. Προσεκτικοί οι πολίτες παντού, τηρούν τα μέτρα ευλαβικά. Ώσπου φαίνεται η γελοιότητα αυτού που ονομάζεται νεοελληνικό κράτος, ανίκανου να δρασει ουσιαστικά, που γνωρίζει να θεσμοθετεί μόνον φασιστικού τύπου απαγορευσεις κ μέσα σε 10 μέρες έρχεται να μας ακυρώσει κάθε προσπάθεια αφού φέρνει κ εξαπλώνει τον ιό στο νησί κ πάει την κατάσταση στα κόκκινα.
Νέα σειρά μπαίνει στον στρατό, ανέλεγκτοι και ανεξέλεγκτοι νεοσυλλεκτοι αποστελλονται στο νησί, διψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε στρατόπεδο, ιχνηλάτηση γελοία αφού περιορίζει μόνο τους στρατιώτες κ αφήνει να αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι οι αξιωματικοί και οι οικογένειες τους έξω στην κοινωνία, τα παιδιά τους στα σχολεία, τρία κρούσματα μαθητές παιδιά στρατιωτικών σε δημοτικά σχολεία κ μουσικό γυμνάσιο, κρούσματα σε δασκάλους, ένα ξεφτιλισμένο δολοφονικό κράτος.
Την γελοιότητα του Στρατού την ζήσανε όποιοι υπηρετησαν. Τώρα την υφιστάμεθα όλοι διαρκώς με κίνδυνο της ζωής μας. Και μάλιστα σε ένα νησί που σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζανης θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένο.